Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség

koronavírus fertőtlenítés iskola Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj
Budapest, 2021. március 17. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Befejezte a közoktatás intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség.
Vágólapra másolva!

Utolsóként, kedden Budapesten, a IV. kerületi Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola fertőtlenítését végezték el a katonák.

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában március 17-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szilágyi Balázs őrmester a helyszínen a sajtónak nyilatkozva elmondta:

az elmúlt három hétben csaknem száz intézmény - óvodák és általános iskolák - vírusmentesítését hajtották végre.

Ennek során elsősorban alkoholos fertőtlenítőszereket, illetve szükség esetén ózongenerátort használtak.

A fertőtlenítési feladatokat a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj mellett további 10 alakulat végezte el - tette hozzá.

Volt, hogy egy időben húsz helyszínen zajlottak a munkálatok

A háttéranyagukban felidézték: az Emberi Erőforrások Minisztériumának kérésére, az operatív törzs javaslatára a kormány elrendelte, hogy az óvodák és általános iskolák március 16-tól zárva legyenek és a diákok távoktatásban tanuljanak. Ez az időszak alkalmas volt arra, hogy a honvédség fertőtlenítő egységei átfogó vírusmentesítését végezzenek.

Kiemelték: a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az aktív és tartalékos katonák március 16. és április 6. között

59 településen 135 intézmény 500 ezer négyzetméterének mentesítését végezték el

annak érdekében, hogy - amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi - az óvodások, valamint a diákok tiszta, fertőtlenített intézményekbe térhessenek vissza.

Volt olyan nap, amikor több mint húsz helyszínen zajlottak a munkálatok egy időben. A különböző fertőtlenítőszerekből összesen több ezer litert használtak fel, az ózongenerátorok több tucat munkaórában üzemeltek - olvasható a közleményben.