Gyurcsány Ferenc pártja a kezdetektől a magyar emberek életét veszélyeztetve uszít az oltások ellen

Vágólapra másolva!
Amióta a vakcinák elkezdtek érkezni Magyarországra, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai a baloldali tanácsadó, Krekó Péter gondolatának megfelelően tudatosan bizonytalanságot próbáltak kelteni. Hiába minden eddiginél erősebb a koronavírus-járvány harmadik hulláma, Gyurcsány Ferencék folytatják a vakcinák elleni hergelésüket. Összeszedtük a legdurvább oltásellenes megnyilvánulásaikat, akcióikat!
Vágólapra másolva!

Online konzultáció az orosz vakcináról

Tavaly novemberben a DK online konzultációt indított az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm-oltóanyag ellen. A baloldali párt honlapján közzétettek egy kétkérdéses kérdőívet, amiben azt tudakolták az emberektől, hogy melyik vakcinát választanák, amennyiben úgy döntenek, hogy beoltatják magukat a vírus ellen.

"Te beoltatnád magadat a koronavírus elleni vakcinával?" - hirdette a baloldali párt Facebook-posztjában, amivel nem éppen oltáspártiságáról tett tanúbizonyságot.

A kérdések és az arra adott válaszlehetőségek meglehetősen manipulatívak, irányítottak voltak, azt sugalmazva, hogy a keleti vakcinák nem megbízhatóak.

Forrás: Facebook/Demokratikus Koalíció

A pártszóvivő szerint emberkísérlet zajlik

A kampány jegyében Barkóczi Balázs pártszóvivő tavaly novemberi online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy "a kormány ne végezzen emberkísérleteket a magyarokon a koronavírus elleni orosz vakcinával". Azt is hozzátette, hogy "más országoknak esze ágában sincs saját polgárain kísérletezni az orosz készítménnyel".

Pedig ekkor már a szakemberek egyértelműen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a Szputnyik V megbízható. Arról nem is beszélve, hogy az uniós országok ekkor már sorra fordultak az oroszokhoz segítségért.

Betiltották volna a kínai vakcinát

A DK január közepén petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

Forrás: Origo

"A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat" - olvasható a felhívásban

Majd pár nappal később ennél is tovább menve, témába vágó Facebook-posztjukban egyenesen a Sinopharm betiltását követelték. "Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat" - tiltakoztak az életmentő oltóanyag ellen.

"Fejezze be a kormány a kínai vakcina melletti kampányát!"

Arató Gergely, a baloldali párt frakcióvezető-helyettese januári sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy "fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok 1 százaléka választaná a kínai vakcinát".

Forrás: Origo

A korábban még a halottak számát keveslő politikus azt is hozzátette, "minél többet beszél erről a kormány, annál kevesebben fogják beoltatni magukat még az engedélyezett vakcinákkal is".

"Rá akarják tukmálni" az emberekre az oltást

Nem ez volt az egyetlen oltásellenes akciója Aratónak: pártjával január 25-én jelezték, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be a szabad vakcinaválasztás érdekében. "Törvényjavaslatot nyújtunk be, hogy mindenki maga dönthesse el, melyik védőoltást kéri. Senkit sem kötelezhetnek az EU által nem engedélyezett vakcinára" - jelentette ki Arató Gergely.

A kormány számtalanszor elmondta, hogy mindenki kiválaszthatja az oltóanyagok közül azt, amelyikben megbízik. Arról nem is beszélve, hogy a videóban a DK-s politikus egyenesen úgy fogalmazott a világon egyre több helyen használt kínai vakcináról, hogy azt "rá akarják tukmálni" a magyar emberekre.

Forrás: Origo

A DK-s polgármesterek is akcióztak

A baloldali párt kerületvezetői február 14-én azért tartottak sajtótájékoztatót, hogy bejelentsék, nem kérnek a keleti oltóanyagokból.

"A DK-s kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltsanak!" - ez áll a Demokratikus Koalíció Facebook-bejegyzésében, ahol a párt fővárosi polgármesterei sajtótájékoztatót is tartottak a kezdeményezésükről.

Kérésükkel az Emberi Erőforrások Miniszteréhez fordultak.

Gyurcsány kísérleti nyulakról beszélt

Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszállt az oltásellenes kampányba, és még másfél hónappal ezelőtt is azon az állásponton volt, hogy az orosz és a kínai vakcina káros lehet.

"Nem az ellenzék csinál ebből egyébként politikát, Kína és Oroszország ezt használja politikára. (...) Én meg nem szeretném, hogy ha a magyar emberek ebben kísérleti nyúlként ott lennének. (...)" - árulta el február közepén, hogyan viszonyul a keleti oltóanyagokhoz

"A háziorvosok sem ajánlják a kínai vakcinát"

A Demokratikus Koalíció azzal is támadta a keleti oltóanyagokat, különösen a Sinopharmot, hogy az csökkenti az oltási kedvet. A baloldali párt februári 22-ei posztjában egyenesen azt írta, hogy "nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet".

"Egyes vakcináknál a betegség is jobb"

A DK oltásellenes kampányának csúcspontjaként Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa az Egyenes Beszéd február 25-ei adásában vitatatta, hogy bármilyen vakcina beadása is jobb annál, mintha megfertőződik az ember.

  • Műsorvezető: a kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség, és ezzel tényleg nem, nehéz vitatkozni.
  • Komáromi Zoltán közbevágott: Én vitatkozok (...)
  • Műsorvezető: Covidba idáig a világon meghalt két és fél millió ember...
  • Komáromi Zoltán (közbevág): Én ezzel vitatkozok!
  • Műsorvezető: ...oltásba még senki.
  • Komáromi Zoltán: Világos. Én vitatkozom ezzel.

A pártelnök még mindig nem támogatja a keleti vakcinákat

Hiába minden korábbinál erősebb a harmadik hullám, hiába regisztrálnak több fertőzöttet a hatóságok, Gyurcsány Ferenc még márciusban sem változtatott oltásellenes álláspontján.

"Végre egy jó hír is. Arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát az EU által jóváhagyott vakcinákkal!" - írta ki közösségi oldalára a pártelnök.

Dicsekedett a Sinopharm elszállításával

Az Origo elsőként számolt be róla, hogy Pestszentlőrincen komoly tömegfelháborodás alakult ki, miután Szaniszló Sándor DK-s polgármester egy posztban bejelentette, hogy a kerületből elszállítják a felhasználatlan kínai vakcinákat. Több száz kommentelő állította azt, hogy a baloldali városvezetés meg sem kérdezte őket, pedig gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharmot.

A tiltakozás miatt Szaniszló előbb ötször módosította, majd végül törölte posztját.

Forrás: Facebook/Szaniszló Sándor