Baltával és késsel végzett a feleségével egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi összeházasodott egy nővel, majd azon dolgozott, hogy együtt élhessenek. A férfi anyja ellenezte a házasságot, nem is volt beszélő viszonyban a nővel. A férfi mindkettejüknek próbált megfelelni, amit egy idő után már nem bírt elviselni, ezért minden ok nélkül halálra verte a feleségét egy baltával. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, nem jogerősen, 17 év fegyházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2019 augusztusában feleségül vett egy három gyereket nevelő nőt. Elhatározta, hogy abban a házban, amiben az anyjával lakik, kialakít egy külön lakrészt maguknak. Szeretett volna ott együttélni a feleségével, amihez babaváró hitelt is igényeltek. Amíg nem készült el a közös otthonuk, a nő egy albérletben élt a gyerekekkel.

A férfi anyja, vagyis a nő anyósa ellenezte a házasságot és az együttélésüket is.

Annyira, hogy beszélgetni sem volt hajlandó a nővel. A férfi viszont igyekezett mindkettejüknek megfelelni, ami miatt rövid időn pszichés problémái lettek.

2019 augusztus utolsó napján a feleség a ház hátsó, különálló szobájában a férjével töltötte az éjszakát. Másnap is ott maradt, szinte az egész napot együtt töltötték a férfival, aki csak ebédelni ment át az anyjához, ahová a nő nem kísérte el.

Ebéd után a férfi visszatért a feleségéhez, majd másfél óra múlva, minden ok nélkül, megfogott egy baltát, és többször fejbe vágta vele a nőt. Aztán megfogta a vadászkését, és a földön fekvő áldozatot még háromszor mellkason szúrta.

A nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A férfi a gyilkosság után kihívta a rendőröket, a helyszínen megvárta őket. A nőnek nyílt koponya és agysérülése lett, a gyors orvosi segítség sem menthette volna meg az életét.

A bíróság első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, aki leghamarabb a büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhatna feltételesen.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy másodfokon, a Győri Ítélőtáblán folytatódik – írja közleményében a Győri Ítélőtábla.