Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók

PÖLÖSKEI Gáborné helyettes államtitkár Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY
Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.
Vágólapra másolva!
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A technikumokban és szakképző iskolákban kiemelt fontosságú a szakma gyakorlásához szükséges kompetenciák meglétének ellenőrzése.

- hangsúlyozta Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár a közleményben.

Pölöskei Gáborné Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A gazdaság újraindításához nagy szükség van a versenyképes szaktudással bíró, tehetséges fiatalokra,

de változatlanul elsődleges fontosságú az emberek egészségének védelme, a fertőzési kockázatok mérséklése. Ennek érdekében a szaktárca a tavaly május-júniusi vizsgaidőszak tapasztalatait figyelembe véve már dolgozik az idei szakmai vizsgákra vonatkozó szabályozás kialakításán.

- hangsúlyozta Pölöskei Gáborné.

A minisztérium tervei szerint a komplex szakmai vizsgák írásbeli részét az írásbeli érettségi vizsgákat követő időszakban szervezhetik majd meg az intézmények. A szakképzés lényegét jelentő gyakorlati vizsgákat az iskolák az általuk meghatározott időpontban tarthatják meg. A vizsgákat az érettségikhez hasonlóan,

a tavaly bevált megoldásnak megfelelően kis létszámmal, az előírt védőtávolság biztosításával,

az óvintézkedések betartásával kell lebonyolítani - írták.