Vágólapra másolva!
Egy lakossági bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz húsvétkor, a panaszos azt kifogásolta, hogy a mentősök megálltak ebédet venni, ami hosszú percekig tartott. Az Országos Mentőszolgálat szerint azonban ez nem befolyásolta az egység riaszthatóságát.
Vágólapra másolva!

Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz a Húsvéti ünnep alatt, amiben egy férfi sérelmezi, hogy szolgálatot teljesítő bajtársaink ebédet vásároltak - írja közösségi oldalán az országos Mentőszolgálat (OMSZ). A panaszos egy fényképet is mellékelt, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja - a kötelező távolságot tartva - hamburgert kér elvitelre.

A főigazgató válaszolt

Az OMSZ az esetre reagálva azt írta, hogy az életmentők természetesen nem betegellátás alatt vagy helyett, hanem

a kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát

vagy befolyásolta a bevonulás útvonalát.

A panasz szerint ez hosszú percekig tartott, a mentő fedélzeti számítógépe alapján azonban valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe.

– írják.

A panaszra végül maga az Országos Mentőszolgálat főigazgatója reagált, válaszában pedig a tények ismertetése után megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság.