A család a kereszténydemokrácia legfőbb értéke

NOVÁK Katalin
Budapest, 2021. január 27. A Miniszterelnökség által közreadott képen Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tart a 25 év alattiak szja-mentességéről, a kormányülés szünetében, a Karmelita kolostorban 2021. január 27-én. Novák Katalin közölte, hogy a 25 év alattiak 2022-re tervezett személyijövedelemadó- (szja) mentessége abban segít, hogy a fiatalok saját lábukra állva indulhassanak neki az életnek. MTI/Miniszterelnökség/Kékesi Donát
Vágólapra másolva!
A kereszténydemokrácia első és legfontosabb értékének a családot nevezte Novák Katalin egy, az európai kereszténydemokrácia jövőjéről hétfőn tartott online nemzetközi konferencián - írta a Magyar Hírlap a keddi lapszámában.
Vágólapra másolva!

A parlamenti képviselőket, törvényhozókat, vezető politikusokat tömörítő Political Network for Values (Politikai Hálózat az Értékekért) konferenciáján a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke, aki a nemzetközi szervezet elnöke 2019 ősze óta, beszédében kiemelte,

hogy a család a társadalom alapja, legkisebb, de legfontosabb egysége.

Novák Katalin azt is mondta, hogy meg kell őrizni a hagyományos családi értékeket, azt,

hogy a család egy nő és egy férfi házasságára, illetve a szülő-gyermek kapcsolatra épül.

Másik fontos értéknek az államot jelölte meg, amely biztosítja a rendet, a biztonságot, és felelősséget vállal.

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter Forrás: MTI/Kékesi Donát

- mondta Novák Katalin.

Novák Katalin szerint sok európai kereszténydemokrata párt feladta hagyományos értékeit, engedett a balliberális média nyomásának.

Az Európai Néppárt is balra tolódott, ezért is kezd új szövetség építésébe Orbán Viktor magyar miniszterelnök az olasz Matteo Salvini Liga-elnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel.

Megjegyezte, azok, akik ma magukat liberálisnak nevezik, nem fogadnak el a sajátjuktól különböző véleményt, megbélyegzik és kirekesztik azokat, akik nem pontosan ugyanazt gondolják, mint ők.