Medve jár a Börzsönyben, lefényképezték - fotó

Vágólapra másolva!
Tényleg medve kószált a Börzsönyben, hiszen a börzsönyi természetvédőknek sikerült egy képet készíteniük a hatalmas állatról ma éjjel. A fotó tanúsága szerint a medve egészséges és jól fejlett példány, számolt be róla a Budapest Környéke.
Vágólapra másolva!

A Börzsönyi Természetvédők a Facebook-oldalukon számoltak be a nagy látványosságról, miszerint a Börzsönyben egy medvét találtak.

Ugyan két héttel ezelőtt még csak feltételezték, de mára már biztosan állíthatják, hogy felbukkant a méretes állat a Börzsönyben.

Diósjenő önkormányzata korábban azt írta: „nagy valószínűséggel medvelábnyomot fényképeztek a Mázsaháznál. A nemzeti park munkatársai még megerősítik a hírt, addig is az arra futóktól, túrázóktól óvatosságot kérünk. Elképzelhető, hogy a mackó már odébb állt, de nem árt a körültekintő erdőjárás."

A Börzsönyi Természetvédők most egy újabb bejegyzéssel jelentkeztek a közösségi oldalukon, amelyben azt írták, hogy kameracsapdájuk megörökítette a bundás vadállatot. "Elkészültek az első kameracsapdás felvételek a Börzsönyben először május első napjaiban feltűnt medvéről, a fotók alapján egészséges, jól fejlett példány" – írták a Facebookon.