Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Súlyos balesetet okozott egy taxis Tatán

Vágólapra másolva!
Taxis okozott balesetet Tata egyik kereszteződésében, mert rosszul mérte fel egy másik kocsi távolságát. A balesetben a vétlen autó utasának maradandó sérülése lett, a taxisofőr pedig súlyosan megsérült. A taxis végül jóvátételt fizetett, ezzel az ügyet lezárták.
Vágólapra másolva!

A taxis férfi 2019 áprilisában Tatán vitt egy utast. A Keszthelyi utca és a Május 1. út útkereszteződésénél megállt a zebránál. Mielőtt ráfordult volna a Május 1. útra, észrevette, hogy egy másik autó felé tart az út belső sávjában.

A taxis rosszul mérte fel a távolságot, és ahelyett, hogy elsőbbséget adott volna neki, kikanyarodott elé. Az autós vészfékezett, ennek ellenére összeütköztek.

Az ütközéstől az autó felhajtott a járdaszigetre és kidöntött egy táblát, majd egy oszlopnak csapódott. A kocsi utasának eltört az ágyéki csigolyája, meg kellett műteni.

Maradandó fogyatékossága lett.

A taxis súlyosan megsérült.

A távolságot rosszul felmérő sofőr ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás, majd az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet, aminek keretein belül a taxis 700 ezer forint jóvátételt fizetett a vétlen autósnak. Az ügyészség megszüntette ellene az eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről