Rács mögé kerülhet több magyar sztár is

Vágólapra másolva!
Bár beköszötött a nyár, és enyhül a koronavírus okozta helyzet is, néhány hazai sztár nem érezhet felszabadultságot: épp ellenkezőleg: több évnyi börtön várhat rájuk - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt, márciusban drogkereső kutyák kutatták át Árpa Attila budai lakásán.

A razzia nem volt hiábavaló: többfajta tiltott szert is találtak nála. A színész ennek ellenére lazán kezelte az ügyet, közölte, hogy tévedés történt, és hogy aranyosak a drogkereső kutyák. Azt is hozzátette, hogy egy filmjének a forgatása miatt tartottak „kellékpróbát", ezért volt nála koffeintablettát és por alapú fájdalomcsillapítót.

Az ügy végül fordulatot vett és kiderült, hogy súlyos bűnténybe keveredett a színész, amiért 8 év börtönre is számíthat, ha sikerül bebizonyítani a bűnösségét.

A rendőrök még május közepén kiadtak egy közleményt, amelyben azt írták: A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel.

Az eddigi adatok szerint egyikük több forrásból szerzett be kokaint magának és ismerősei részére is, a XII. kerületi lakásában pedig rendszeresen tartott olyan bulikat, ahol a rendőrök kipróbálhatták a drogot alkalmanként úgy, hogy fizettek érte. Ez lehet Árpa és a társai veszte, hiszen,

ha bebizonyosodik, hogy pénzt vettek át a drogért, az dílerkedésnek minősül, és súlyosabb büntetésre számíthat, mintha csak fogyasztó lenne.

Árpa a Borsnak azt mondta, továbbra sem érti a történteket.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

Aurelio sírva fakadt tárgyalásán

Június 9-én volt Aurelio másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán, melyen emberrablással vádolták. Az egykori valóságshow-szereplő már eleve idegesen érkezett a tárgyalásra később pedig összeomlott, hangos zokogásban tört ki. Zokogásban tört ki. Ez nem csoda, hiszen az elsőfokú ítéletén letöltendő börtönre ítélték, és fennállt a veszélye annak, hogy ezt helyben hagyják.

Végül a bíróság helyt adott az ügyvéd indítványainak, így csak szeptemberben lesz ítélet. Aurelio a hír hallatán zokogni kezdett, melyet hosszú ideig nem tudott abbahagyni.

Ahogyan korábban megírtuk, 2017 októberében Aureliótól egy szórakozóhelyen egy ismerőse 130 ezer forintot lopott el. Másnap két barátjával felkereste a tolvajt. Ekkor

Aurelio az utcára rángatta a fiatal férfit, közben megpofozta. A bántalmazás hatására a férfi bevallotta a lopást, majd félelmében azt találta ki, hogy a lopott pénzt a nagyszüleinél rejtette el, ám amikor odamentek, semmit sem találtak.

A vádirat szerint az autóban is többször is megverték a fiatal férfit, majd 180 ezer forintról írtak egy kölcsönszerződést, amiben a férfi ígéretet tett, hogy hetente 20 ezer forintonként törleszt, ezután elengedtek.

Büntetőfékezés miatt kerülhet veszélybe Berki Krisztián szabadsága

Berki Krisztián első közös gyergyerekét várja feleségével, Mazsival, azonban ennek nem örülhet felhőtlenül, ugyanis egy 2018-as ügy miatt vádat emeltek vele szemben, és börtönbüntetés várhat rá.

Berki ugyanis 2018. március 17-én Budapest III. kerületében, a Pünkösdfürdő utcában vezetett. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Ekkor a buszsofőrrel együtt egymásra dudáltak.

Berki ezután felháborodottan, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd visszatért elé, büntetőfékezett, végül a busz előtt megállt.

A busz biztonsági kameráinak felvételein jól látszik, hogy a buszvezető a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az is látható, hogy az utasok közül többen kirepülnek az ülésről, és néhányan a kapaszkodó rudaknak ütköznek; csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg. A buszban 2,5 millió, a kocsiban közel 14 millió forintos kár keletkezett.

Miután az április 22-re kitűzött előkészítő ülés egészségügyi okokra hivatkozva elmaradt, pénteken kezdődött el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon a büntetőfékezéses per. Berki közölte, augusztustól nem ér rá bíróságra járni, mert Amerikában forgat.

Berki Krisztián Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hét év börtön várhat Lagzi Lajcsira.

Az ügyészség szerint

Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 között egyedül, majd 2000-től feleségével szabálytalanul áramot-, vizet- és gázt vezetett be mocsai ingatlanaiban illegális bekötések segítségével.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla" közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesített Lajcsi és felesége.