Gyurcsány Ferencéknek kellene letérdelniük és bocsánatot kérniük a magyar emberektől

Vágólapra másolva!
Szerdai sajttájékoztatóján a Fidelitas üzent a magyarokat ismét gyalázó Niedermüller Péternek. A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete "szimbolikus" repülőjegyet vett Erzsébetváros DK-s polgármesterének, miután a keddi magyar-ír labdarúgó válogatott meccs után azt írta, hogy ezen az estén jobb volt írnek lenni, mint magyarnak. Virágh Előd, VII. kerületi csoportelnök úgy látja: nem a magyar csapatnak, hanem Gyurcsány Ferencéknek kellene letérdelniük és bocsánatot kérniük a kormányzásukért. 
Vágólapra másolva!

"Olvastuk Niedermüller Péter kommentárját a magyar válogatott meccs után, hogy inkább ír lenne, mint magyar - ezért vittünk ma neki egy szimbolikus repülőjegyet Írországba" - olvasható a Fidelitas központi oldalán.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc polgármestere közösségi oldalán kiakadt azon, hogy a magyar csapat tagjai nem hódoltak be a tengerentúlról érkező politikai demonstrációnak. Ennek kapcsán azt írta, hogy "na, pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni..."

Virágh Előd, a Fidelitas erzsébetvárosi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Niedermüllernek azt javasolta, hogy "menjen el pihenni, amíg tart az Európa-bajnokság, ne terhelje az idegrendszerét, mert sok minden lesz, ami nem fog a baloldalnak tetszeni az elkövetkező hetekben: sok lesz a magyar zászló, a magyar szurkoló, a magyar buzdítás". Egyúttal arról is beszélt, hogy

ha valakinek van oka letérdelni és bocsánatot kérni, akkor azok Gyurcsány Ferencék.

Több példát is hozott arra, miért gondolja ezt így:

  • az ország kifosztásáért, Magyarország történetének legkorruptabb kormányzásáért,
  • a magyart a magyar ellen uszító politikáért,
  • a 2006-os szemkilövetésért, az emberek közé lövetésért, a kardlapozásért, a lovasrohamért,
  • a magyar családok adósságba taszításáért,
  • az egész kormányzásukért, az őszödi hazugságbeszédért,
  • és a mindennapos nemzetárulásért, amit az Európai Unióban elkövetnek Magyarországgal szemben!

"A baloldal az, akinek van miért térden állva bocsánatot kérni" - összegzett a politikus.

Niedermüller az elmúlt időszakban egyébként magához képest is kiemelkedő formában van. A napokban Trianon kapcsán gyalázkodott. A Demokratikus Koalíció (DK) június 2-ai oktatási konferenciáján kijelentette, hogy kártékony a fiatalok nemzeti-hazafias alapokon álló oktatása, hiszen ezzel nem tudnak mit kezdeni a munkaerőpiacon.