Magyarország nem tesz mást, mint ebben a vitában megszólalni

Vágólapra másolva!
Hölvényi György, a KDNP EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a miniszterelnök által felvázolt uniós reformtervekről.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszélt a miniszterelnök által felvázolt uniós reformról. Mint kiemelte, Magyarország rövidesen már huszadik éve lesz tagja a közösségnek, ami azt jelenti, egyre nagyobb a felelőssége, de az elvi lehetősége is annak, hogy az elvi beleszólás ereje is növekedjen. Látszik az is, a közép-európai régió országai is úgy vélik, szükség van a megújulásra, ahogy az islátható, reformokat csak felkészülten lehet felvázolni is.

Magyarország abban a helyzetben van, hogy rendelkezik egy nagyon stabil kormányzással már több mint tíz éve, ezért van lehetősége és van mersze a kormánynak, hogy érdemben megszólaljon uniós ügyekben is. Hölvényi György hozzátette,persze ez nem egyszerű, hiszen sajátpéldájával élve, 2014 óta tagja az EP-nek, és így sem könnyű a saját véleményének hangot adnia, persze más lenne a helyzet, ha egy nagy ország képviselője lenne. Egy kisebb országnak óvatosan kellene fogalmaznia, de a magyar miniszterelnök nem óvatoskodott, erősen fogalmazta meg a véleményét.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.