Egy kommunista múltú, rejtélyes tanácsadónak kulcsszerepe volt Jakab Péter felemelésében

Jakab Péter Jobbik
Az Országgyűlés plenáris ülése Szöveg: Budapest, 2021. február 15. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én.
Vágólapra másolva!
Az, hogy a Jakab vezette Jobbik Gyurcsány Ferenc lakájhadtesteként lelt új otthonra, talán nem véletlen, ahogy az sem, hogy csak a Jakab vezette Jobbik követett el olyan árulást, mint hajdanán a Szabad Demokraták Szövetsége. Egy rejtélyes, volt impexes, majd SZDSZ-es figura keverte a kártyákat. A Kontra tényfeltáró cikkében végigveszi, milyen folyamatok játszódtak le a most már Gyurcsány Ferencet segítő pártban.
Vágólapra másolva!

Radnai László a külkereskedelmi vállalatnál, a Chemolimpexnél helyezkedett el '89 előtt. Egyes feltételezések szerint a társaság titkosszolgálati fedőszervként is működött. Üzleti karrierjét és kapcsolatrendszerét még a '89-es fordulat előtt megalapozta, így a rendszerváltást követően már dúsgazdag vállalkozóként jelenhetett meg a politika környékén. Egy rövidebb SZDSZ-es kitérő után 2016-ban a „balra tolódó" Jobbikban kötött ki, ahol gyorsan kommunikációs igazgatóvá küzdötte fel magát.

Jakab Péter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mai napig nem tisztázott, hogyan, mikor és kin keresztül került a pártba, az viszont igen, hogy az első pillanattól kezdve a "radikálisok" kiszorításán dolgozott. A szervezeten belüli befolyása az elmúlt öt évben „kisebb kihagyásokkal" jelentős volt. Meghatározó szerepe volt a Jobbik balra tolásában, Sneider Tamás megbuktatásában és Jakab Péter felemelésében.

A teljes cikket a linkre kattintva tudja elolvasni.