Alapjogokért Központ: A gyermekvédelmi népszavazás "megelőző csapás"

Szánthó Miklós interjú
Szánthó Miklós interjú
Vágólapra másolva!
"Megelőző csapásnak" nevezte a kormány gyermekvédelemről szóló népszavazási kezdeményezését az Alapjogokért Központ igazgatója szerdán egy budapesti workshopon, mert szerinte az LMBTQ-propaganda Nyugaton már annyira elharapódzott, hogy a gyerekek jogait veszélyezteti. Szánthó Miklós üdvözölte a kezdeményezést, és mindenkit arra buzdított, hogy szavazzon a "genderideológia ellen" - írta az MTI.
Vágólapra másolva!

Az igazgató azt mondta, már az isztambuli "genderegyezmény" sem a nők védelméről szólt, hanem a társadalmi nemet akarta kötelezővé tenni, kimondani, hogy nem csak teremtett, természetes nemek, a férfi és a nő létezik. Németországban és Ausztriában már hivatalosan is van 3. nem - tette hozzá.

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója Fotó: Hirling Bálint - Origo

Kiemelte, Magyarország egyelőre sikeresen akadályozta meg, hogy az EU ratifikálja a genderideológiát.
Ez a vita - a "migráns-multikulti" vitához hasonlóan - világnézeti és szuverenitási vita - közölte Szánthó Miklós.

Kitért arra, hogy Nyugaton a genderpropagandát be akarják vinni a közoktatásba, az óvodákban például

Szánthó Miklós közölte: az EU az ideológiai törekvéseit a szuverenitás elvonása révén érvényesíti, megpróbálja a családpolitikát tagállami hatáskörből uniósba vonni.

A kötelezettségszegési eljárás is joginak álcázott politikai, ideológiai nyomás - jelentette ki, hozzátéve: ebben a harcban a népszavazás "megelőző csapás". Nyugat-Európában már elesett a normalitás, a józan ész, de Magyarországon még fel lehet mutatni a "Stop, gender!" táblát - fogalmazott Szánthó Miklós.

Úgy véli, a hazai pártpolitikában is vízválasztó lesz ez a népszavazás: eldől, ki áll a gyermekvédelem oldalán, és kik azok, akik "a gyermekek jogait is feláldozzák a genderpropagandáért".
Kovács Attila, az Alapjogokért Központ uniós ügyekkel foglalkozó szakembere a workshopon azt mondta: nincs semmilyen jogi alapja annak, hogy az EU a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva forrásokat vonjon el Magyarországtól.

Az EU intézményeinek nincs felhatalmazásuk a jogállamisági jelentéshez pénzügyi szankciókat fűzni, az alapján eljárni a tagállamokkal szemben

- tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban Szánthó Miklós megjegyezte, hogy a jelentés "borzasztóan elfogult".
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez öt kérdésben.