Egyedülálló, idős embereket próbál behálózni a lakásmaffia Óbudán

lakóház, Óbuda
Vágólapra másolva!
A helyi piacon szemelhetik ki azokat az egyedülálló idős embereket, akiknek aztán később eltartási szerződést kínálnak egy óbudai lakótelepen. A környéken több gyanús haláleset is történt a közelmúltban, a rendőrség is vizsgálja az ügyet.
Vágólapra másolva!

– Ha elmúlt 60 éves és szeretne nagyobb pénzhez jutni, hívjon engem. Eltartási szerződést köthetünk úgy, hogy maga a lakásában élhet élete végéig, én pedig nagyobb összeget fizetek magának. Ügyvéd előtt rendezünk minden papírt! – ez áll azokon a cetliken, amiket egyedülálló, idős emberek postaládájába dobtak be az óbudai Vörösvári úti lakótelepen. A Blikk cikke szerint a lakásmaffia próbál így behálózni embereket.

A helyi piacon szemelhetik az egyedülálló, idős embereket (illusztráció) Forrás: Origo

A lap több lakóval is beszélt a környéken, ahol az a hír járja, hogy

több gyanús haláleset is történt a közelmúltban, az áldozatok pedig egytől egyig idős emberek voltak.

A helyiek szerint a csoport tagjai a helyi piacon szemelik ki az áldozatukat, pontosan tudják, hogy melyik lakásban laknak, így azt is tudhatják, melyik postaláda az övék. A lépcsőházakban már a helyi lakásszövetkezet által lepecsételt cetli is megjelent, ami figyelmezteti a lakókat a veszélyre.

Az idős tulajdonos halála után megkapták volna a lakást

– Idős személyek kerestek meg, akikkel adásvételi szerződést akartak kötni bizonyos személyek holtig tartó haszonélvezettel. Ez azt jelenti, hogy csak az idős személy halála után száll át a lakás az ő tulajdonukba. Cserébe magas összeget kínáltak – mondta a lapnak Tilly László. Az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke azt is hozzátette, hogy egy idős férfival meg is kötötték a szerződést, majd

A férfi végül ügyvédet fogadott, és felbontotta a szerződést, de mivel életveszélyesen megfenyegették, feljelentést sem mert tenni.

Tilly László szerint a csalók az idős ember halála után megkapták volna lakást, amiben ott lett volna az a 8 millió forint is, amit ők fizettek neki. Nem sokkal később történt egy gyanús haláleset szintén a közelben, amivel kapcsolatban nyomozás van folyamatban.

A lap megkeresésére a BRFK azt közölte, hogy az ügyben összesen egy bejelentés érkezett a rendőrségre, vizsgálják, hogy felmerült-e bűncselekmény gyanúja.