Elszökött egy emu egy pusztaszeri tanyáról

Elszökött emut kergetnek Csepelen - Videó
Vágólapra másolva!
Elszökött egy emu egy pusztaszeri tanyáról hétfőn. A madár valószínüleg egy közeli erdős részen, vagy a napraforgó táblák között lehet, mert imádja annak a magját.
Vágólapra másolva!

Az Olasz család pusztaszeri tanyáján a számtalan baromfin, kutyuson és rackajuhokon kívül két emu is él - írja a Bors. A lap azt írja, jpgy a fiatalabbik madár hétfőn egyszerűen átugrott a karámon és megszökött. A család azóta minden követ megmozgat, hogy előkerítse az állatot.

Hétfőig boldogan tengették életüket, azonban akkor a két szárnyas valamin összekapott. Egy hónap különbség van köztük, és valamiért az idősebb pár napja már zavargatta a fiatalabbat. Akkor is kiugrott a és elszaladt, de simán visszahoztuk kézben.

– mondta a lapnak Olasz Csaba.

A férfi szerint sajnos Emuka magától nem talál haza, valószínűleg valamelyik erdős részen, kukoricásban lehet, vagy éppen a napraforgó táblák között, mert nagyon szereti a magját, és teljesen önellátó. Csaba azt is hozzátette: az állat szelíd, nem veszélyes, de nem is barátkozós, nem megy oda mindenkihez és a zajoktól is fél.

– reménykedett a családfő.