Szlávik: Angliában most komoly járvány van

Vágólapra másolva!
Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet infektológus főorvosa beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a koronavírus-járványról, de szóba kerültek a különböző nemi betegségek is.
Vágólapra másolva!

A szakember beszélt a delta variánsról, megemlítve Angliát is, ahol nagyon komoly járvány van, ahol nagyon emelkedik a fertőzött esetek száma, ám nincsenek nagyon sokan kórházban. Ugyanakkor lehetett hallani angol orvosoktól azt is, hogy az viszont ijesztő, hogy fiatalok körében sok a megbetegedés. Amíg korábban nidősek kerültek kórházba, most pedig fiatalok. Ez azért van, mert a mostani variáns a fiatalok körében terjed, így sajnos statisztikailag természetes, hogy közülük többen is kórházba, lélegeztetőre kerülnek.

Ezért ott is kétségbeesetten próbálják a 18-30 közötti korosztály figyelmét felhívni, hogy ugyan a koronavírus kevésbé veszélyes a fiatalokra, de ők is megbetegedhetnek, meg is halhatnak. Szlávik János felhívta a figyelmet, hogy bár fiatal férfiaknál az egyik oltás második adagjánál előfordulhat egy szívizomgyulladás mellékhatásként, de ez általában jóindulatú, az is lehetett tudni, a védőoltásoknak vannak mellékhatásai.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.