Majdnem egy évig élt dílerkedésből egy házaspár Várpalotán

Vágólapra másolva!
A Veszprém Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a 41 éves férfi, és a 45 éves felesége ellen, akik közel egy éven át kínáltak eladásra többfajta drogot Várpalotán, időnként pedig kamasz gyerekeiket is felhasználták arra, hogy segítsenek nekik az üzlet lebonyolításában. Kábítószer-fogyasztás miatt nyolc vevőjükkel szemben is vádat emelt az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A házaspár négy kicsi gyerekkel együtt költözött Várpalotára 2018 júliusán, ahol szeptembertől 2019 júliusi elfogásukig

marihuánát, speed port és exstasy tablettát szereztek, amit Várpalotán árultak.

Először a férj foglalkozott dílerkedéssel, majd 2018 őszétől a felesége is részt vett az üzletben.

A férfi havonta egyszer-kétszer szerzett be nagy mennyiségű drogot, melyet ezután készletezett és Várpalota bokros részein zacskókban tárolva eldugott, majd feleségével együtt eladta őket.

A férfi egyébként a

több pénz megszerzése érdekében az eladásra szánt speed port koffeinnel és más szerrel, míg a marihuánát útifűvel, és orvosi zsályával keverte.

Felesége a kábítószer eladásán kívü a kimérésében, porciózásában is segített.

Forrás: Ügyészség

A vásárlók, miután felvették a kapcsolatot a házaspárral, találkoztak a megbeszélt helyen és időpontban. Előfordult, hogy

a nő a drogot a 15 éves gyerekével küldte le az utcán várakozó vevőjének, máskor a 11 éves gyereke szeme láttára bonyolította le az üzletet, illetve a drogokat tartalmazó táskát a tettenérés elkerülése érdekében a 11 éves gyerekének adta át, és a kislány nadrágjának zsebébe kiporciózott marihuánát is rejtett.

Az ügyészség a házaspárral szemben

fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, illetve a bűncselekménnyel megszerzett, fejenként közel 570 ezer forintnyi vagyonelkobzást javasolt.

Mivel az asszony a kiskorú gyerekei testi és erkölcsi fejlődését is veszélyeztette,

az ügyészség javasolta az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését. Az ügyészség férfival szemben 18, míg a feleségével szemben 17 év fegyházbüntetés kiszabását javasolta,

abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek.