Csaknem kétmillió látogatója volt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep programjainak

szent istván nap
Budapest, 2021. augusztus 21. Érdeklődők a Magyar Ízek Utcája eseményen az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén, a Várkert Bazárban 2021. augusztus 21-én. Itt mutatják be a Kárpát-medencei étel és élelmiszerkultúra értékeit, és a látogatók meg is kóstolhatják azokat. Olyan kiállítók, élelmiszer előállítók, gasztronómiai kitelepülések felkutatása a cél, amelyek nem vagy csak elvétve jelennek meg máshol. Évről évre itt kerül bemutatásra a publikum számára Magyarország Tortája és a Szent István-napi kenyér. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb és legsikeresebb Szent István-napi ünnepségsorozatán vagyunk túl - írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap délután a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Közlése szerint a négy nap alatt húsz rendezvényhelyszínen - a rendelkezésre álló adatok alapján -

csaknem kétmillió látogatója volt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep programjainak,

amelyek vasárnap este zárulnak.

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz az elmúlt napok során beérkezett információk alapján a Szent István-napi programok biztonságosan és sikeresen értek véget - emelte ki az államtitkár.

Érdeklődők a Magyar Ízek Utcája eseményen az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén, a Várkert Bazárban, 2021. augusztus 21-én Forrás: MTI/Mónus Márton

Vasárnapig a rendőrség országosan 638 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 360 állami, illetve önkormányzati, 186 kulturális, 38 gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 54 más jellegű rendezvény volt.

Az egész országban a legnagyobb rendben zajlottak az ünnepi programok

- írta.

Kovács Zoltán a Facebook-bejegyzésében ismét köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kolléga munkájáért.