A Bennfentes megszerezte az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzésének eredményét Karácsony ügyében

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
A Bennfentes portál megszerezte az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzésének eredményét, a teljes dokumentációt Karácsony Gergely nyelvvizsgabotrányával kapcsolatban. Az iratokból is egyértelműen kiderül, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem volt szabályos.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, lezárult az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata, amely 2004. január elsejétől ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetem harminckét oktatójának jogviszonyát, akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket, vagyis

Karácsony nem oktathatott volna a Corvinuson.

A Bennfentes megszerezte a vizsgálat eredményének hivatalos dokumentumait.

Az Oktatási Hivatal levele úgy fogalmaz: egy oktató esetében (Karácsony Gergely Szilveszter) a tanársegédi kinevezés feltételeként előírt felsőfokú végzettséget igazoló irat szerepel a dokumentumok között, azonban

a szabályzat szerint legalább egy nyelvből "C" típusú nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű államilag elismert oklevéllel bizonyított ismeretet igazoló irat nem szerepel.

Forrás: Bennfentes
Forrás: Bennfentes

Emellett azt sem tudta igazolni, hogy megkezdte a doktori iskolát, ahogy azt a szabályzat előírta. Ahogy a dokumentumban áll:

Karácsony Gergely esetében az adjunktusi kinevezés során előírt két feltételhez – felsőfokú egyetemi vagy mesterfokozatú végzettség, doktorjelölti jogviszony –megküldött dokumentumok között nem szerepelt igazoló okirat a doktorjelölti jogviszony megkezdéséhez, és a FIR-ben nyilvántartott adatok között sem szerepek ilyen adat.

A teljes dokumentációt a Bennfentes oldalán erre a linkre kattintva tudja elolvasni.