Nem volt elég a korrupt szolnoki ügyvédnek a négymillió forint, egy fazék birkapörköltet is kért

bogrács pörkölt
Hajdúszoboszló, 2005. szeptember 4. Készül a birkapörkölt a hatodik alkalommal megrendezett birka- és slambucfőző "örömnapon" a hajdúszoboszlói repülőtéren. A 70 bogrács mögött kizárólag férfiak muttatták meg főzőtudásukat. MTI Fotó: Oláh Tibor
Vágólapra másolva!
Összesen négymillió forintot csalt ki a gyanú szerint egy szolnoki ügyvéd egy férfitól. És egy fazék birkapörköltet. Mindezt azért, hogy a férfi lányának, és testvérének ne vegyék el a jogosítványát. Mind a két esetben azt mondta, le tudja fizetni a bírót, és, hogy minden el lesz rendezve.
Vágólapra másolva!

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen azután indul eljárás, hogy balesetet okozott, aztán segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az apa 2011-ben ezután bízta meg ismerősét, egy szolnoki ügyvédet lánya védelmével.

A gyanú szerint

az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kettő millió forintért, elintézi, hogy ne vegyék el a lány jogosítványát, és csak pénzbüntetést kapjon.

Az ügyvéd ezen felül – azt állítva, hogy azt az bírónak fogja elvinni –

kért egy fazék birkapörköltet is.

képünk illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

2014-ben a férfi testvérét ittas vezetés miatt ítélték pénzbüntetésre, és vették el a jogosítványát egy évre. Az ítélethirdetés után a férfi ismét felvette a kapcsolatot az ügyvéddel azért, hogy ebben az ügyben is segítsen.

Az ügyvéd akkor kétmillió forintot kért azért, hogy elintézze, hogy a jogosítvány megmaradjon.

Arról nincs információ, hogy birkapörköltet ismét kért-e.

Az ügyvédet közben más ügy miatt már letartóztatták, most befolyással üzérkedéssel gyanúsítják.