Megjelent a rendelet a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumról és a kiegészítő nyugdíjemelésről

Vágólapra másolva!
Minden jogosult, 2,5 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kap novemberben a megemelt összegű ellátása mellett. A nyugdíjprémiumról és a kiegészítő nyugdíjemelésről szóló rendelet szerda este megjelent a Magyar Közlönyben. 
Vágólapra másolva!

Még a legalacsonyabb összegű nyugdíjban részesülők is jogosultak a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumra. Egy átlagos nyugdíjat kapó ember nagyjából 100 ezer forint többletbevételre számíthat novemberben, hiszen nyugdíj-kiegészítést is fizetnek.

A Magyar Közlöny azt írja:

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény alapján 2021. november 1-jétől, 2021. január 1-jei visszamenőleges hatállyal – a nyugellátások és egyes más ellátások 2021. június havi kiegészítő emeléséről szóló 254/2021. (V. 18.) Korm. rendeletben foglaltakra tekintettel – 1,2 százalékkal hivatalból kell emelni a járadékotaz arra jogosultaknak. Az e rendelet alapján emelendő, 2021. novemberre járó ellátásokat

a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani. A 2021. január–október hónapokra járó emelés összegét, valamint tizenharmadik havi nyugdíjra vagy tizenharmadik havi ellátásra való jogosultság esetén az arra járó emelés összegét a 2021 novemberére járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani.

A nyugdíjprémiummal kapcsolatban a rendelet többek között azt írja:

2021. évben egyszeri alkalommal nyugdíjprémiumot kell fizetni Magyarország gazdaságának 2021. évi kiemelkedőteljesítményére tekintettel az arra jogosultaknak. Az egyszeri juttatás összege 80 000 forint.

Az erről szóló rendeletet itt olvashatja.