Zaklatták, ezért elköltözött a veronai buszbaleset elítélt sofőrje

kiégett busz, veronai buszbaleset, 2017
Vágólapra másolva!
Megdöbbenve fogadták az olasz bíróság ítéletét a veronai busztragédiát okozó sofőr volt szomszédai. Mint azt korábban az Origo is megírta, a sofőr hat évet kapott, amiből legalább két és fél évet börtönben kell töltenie. A Blikk kiderítette, hová költözött a férfi, miután az áldozatok hozzátartozói rátaláltak az előző lakhelyén.
Vágólapra másolva!

"Éveken át itt lakott a szomszédunkban az élettársával együtt. Jól ismertem már a tragédiát megelőzően is. Nemrégiben elköltözött a város egy másik pontjára, éppen azért, mert itt túl sokan zaklatták. Az újságírók és az áldozatok hozzátartozói is rátaláltak. Sőt, ahogy hallottam, már az új családi házánál is megjelentek" - mondta a lapnak Viczián Mihály, a társasház ház közös képviselője. A férfi hozzátette,

a baleset után sem látta túlzottan megtörtnek, nem sokkal később pedig már autót is látta vezetni.

"Tudom, hogy micsoda tragédiát okozott, sok gyermek veszett oda, de valamiért mégis soknak találom ezt a büntetést is. Hiszen ilyen hosszú időre gyilkosok, állatkínzók kerülnek börtönbe! Én nem akarok ítélkezni, de úgy érzem, ez is egy súlyos büntetés, hiszen

- mondta egy helyi asszony, aki szerint gyilkosok kapnak hat évet, a baleset ellenére a sofőr jó ember.

Forrás: AFP/HANDOUT

A Blikk megtalálta az elítélt buszvezető új házát. Előtte ugyanaz az autó parkolt, mint korábban a lakótelepen. Hiába kopogtattak azonban a bejárati kapunál, senki nem nyitott ajtót. Az egyik szomszéd elmondta, tavaly újították fel a házat.

Az egykori buszvezető rendszeresen eljár dolgozni, három műszakban.

Néha összefutnak, akkor beszélgetnek is pár szót. Elejétől fogva tudta, hogy ki költözött a szomszédjába.

Egy másik, szintén közelben lakótól megtudták, tavaly karácsonykor többen is koszorúkat és gyertyákat helyeztek el a férfi házának bejáratához, de pár óra után valaki gondosan begyűjtötte azokat.