Budai Gyula feljelentést tett egy fővárosi telek értékesítése ügyében

Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő.
Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő.
Vágólapra másolva!
Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő befolyással üzérkedés gyanúja miatt feljelentést tett egy fővárosi ingatlan értékesítése miatt, amelyre a Városháza tervezett eladásával kapcsolatos sajtóhírek nyomán derült fény.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti képviselő az MTI-nek pénteken elmondta: a sajtóban a napokban jelent meg egy titokban rögzített felvétel, amelyen két férfi egy fővárosi telek megszerzéséről beszél.

Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő Forrás: Facebook

Hozzátette: a sajtó feltárta, hogy a XII. kerületben egy ipari területről van szó, amelyet a Grébics Ingatlan Zrt. vásárolt meg bruttó 101 millió forintért a Fővárosi Önkormányzattól.

Budai Gyula közölte: a hangfelvétel és a sajtóban megjelent információk alapján megalapozott a gyanú, hogy az ismeretlen tettesek hivatalos személyt befolyásoltak, amikor elmentek a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. épületébe és ott megállapodtak egy ott dolgozó ügyintézővel, hogy segítsen megnyerni egy pályázatot, valamint ezért a segítségért kétmillió forint "előleget" is elkértek.
A képviselő ezért befolyással üzérkedés megalapozott gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Budai Gyula beszámolt arról is: a feljelentéséhez csatolta az ügyben napvilágot látott sajtóhíreket is, amelyek szerint a feljelentésben szereplő ingatlan adásvételében fontos szerepet játszott az a Berki Zsolt, akinek a neve a Városháza feltételezett eladásával kapcsolatban is szóba került.