Városháza-botrány: Zavarodottan, idegesen magyarázkodott Karácsony

Vágólapra másolva!
Perrel fenyegetőzött és zavarodottan, ideges hangulatban magyarázkodott Karácsony Gergely a Városháza-botrány kapcsán nyilvánosságra került legfrissebb hangfelvétel miatt. Ebben Gansperger Gyula volt Wallis-vezér egy ismeretlennek beszél arról, hogy jutalékos rendszert működtet a Városháza vezetése az ingatlaneladásokban.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester aljas politikai támadásnak nevezte a hangfelvétel kiszivárogtatását és az erről szóló cikkeket. Azt állította, hogy valótlan rágalmak hangoztak el a felvételen, és a felvétel nyilvánosságra hozatalának körülményeit nevezte törvénytelennek.

Továbbra is állítja, soha nem találkozott a városvezetés Ganspergerrel és Berki Józseffel sem.

Kiss Ambrus, akiről a felvételen Gansperger azt mondja, a jutalékos rendszert működteti, azt állította, hogy a felvételen beszélő embereket nem ismeri, nem találkozott velük, a vádakat visszautasítja, és rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz ismeretlen személy ellen. Tagadta azt is, hogy jutalékrendszert működtetnek.

Karácsony kérdésekre válaszolva azt is tagadta, hogy Bajnai Gordon ex-miniszterelnök ajánlotta neki Tordai Csabát, a főpolgármester jogi főtanácsadóját, és Kiss Ambrust. A Mediaworks-Hírcentrum riporterének kérdésére, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek, érdemben nem válaszolt, csak perrel fenyegetőzött.