Októberben elérte a járvány előtti szintet a vidéki turizmus

GULLER Zoltán
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2020. július 16-án. Lezárult a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata; a másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól.
Vágólapra másolva!
Hála a belföldi forgalom dinamikus bővülésének, a vidéki turizmus októberben meghaladta a járvány előtti szintet - írja a Magyar Turisztikai Ügynökség. Kifejezetten jó eredményeket hoztak a vendéglátás- és szállásdíj-bevételek is, akárcsak a hosszú hétvége, amely alatt a legnépszerűbbek a fürdővárosok voltak – számol be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a legfrissebb podcastjában.
Vágólapra másolva!
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szó esik arról is, hogy az év 10. hónapjában a vendégéjszakák száma Budapesten jelentős mértékű növekedést mutatott, de hallhatunk a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjának népszerűségéről is, amelynek látogatószáma már a százezer főt is meghaladta.