Orbán Viktor: Magasabb szintre emelkedhetnek a magyar-dél-koreai kapcsolatok

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; MUN Dzse In
Budapest, 2021. november 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j2) és Mun Dzse In dél-koreai elnök (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án. Mellettük Szijjártó Péter külgazdasági miniszter (j3). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök magyarországi látogatása magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

A magyar kormányfő szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra.

Orbán Viktor a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban. Úgy fogalmazott,

Orbán Viktor azt is mondta, hogy csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt.

- tette hozzá.

Orbán Viktor kormányfő fogadja Mun Dzse In dél-koreai elnököt a Karmelita kolostor előtt 2021. november 3-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök közölte: bízik abban, hogy a látogatás magasabb szintre emeli ezt a kapcsolatot.

A dél-koreai elnök rövid nyilatkozatában köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért, jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására.

Orbán Viktor kormányfő és Mun Dzse In dél-koreai elnök (balra) tárgyal a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án. Mellettük Szijjártó Péter külgazdasági miniszter Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Azt is kifejtette, hogy a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.