Tagadni próbálja Karácsony Gergely, hogy el akarják adni a budapesti Városháza épületét

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, az Index értesülései szerint vevőt keres a városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése. Magyarul Karácsony Gergelyék eladnák a budapesti Városháza épületét. Természetesen a főpolgármester ismét a Facebook-oldalán magyarázkodik és próbálja tagadni az eladási szándékot. 
Vágólapra másolva!

Arra az információra, miszerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök megtették az első lépéseket az üzlet megkötéséhez, Karácsony Gergely azt írta: "a tényállítása mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka. Nos, nem tudjuk, kik azok az üzleti körök, és milyen lépéseket tettek."

Azt is hozzátette: "mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket."

A bejegyzés végén a főpolgármester hozzáteszi: "A Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról. Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat."