Wikonkál Norbert: Sokan rájöttek az oltás fontosságára

oltási akcióhét, oltás, koronavírus, vakcina, Miskolc, Magyarország, meghosszabbított oltási akcióhét, 11.27.
Miskolc, 2021. november 27. Koronavírus elleni oltásra várakoznak páciensek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. november 27-én. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióhét keretében regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Wikonkál Norbert azt mondta: az oltási akcióhét első hetének utolsó napján, vasárnap is "elég jó volt a forgalom".

Csak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban mintegy 15 ezer oltást adtak be a héten.

Koronavírus elleni oltásra várakoznak páciensek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon november 27-én Forrás: MTI/Vajda János

Ezek között több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát - tette hozzá. Értékelése szerint az oltási akcióhét is megmutatta: "el lehet jutni az emberekhez", és ezért is örömét fejezte ki, hogy a jövő héten is folytatódik az oltási akcióhét.

Az oltottak közül azok kerülnek kórházba intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak

Kérdésre válaszolva fontos lépésnek nevezte az 5-11 éves korosztály oltását is. Ugyanis - mint kiemelte - a vírus mostani hullámában a gyermekközösségek (óvodák, iskolák) környezetében sokan betegszenek meg. Ezért fontos erősíteni ebben a körben az oltást, mind a gyermekek első, mind a szüleik ismétlő oltásának beadásával - hangsúlyozta.

Wikonkál Norbert azt mondta: a Honvédkórházban a koronavírusos betegek számában lassú emelkedés tapasztalható.

- fogalmazott.

Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak. Az oltatlanok között viszont életerős, egészséges, 30-as éveikben járó emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak - mondta a Honvédkórház főigazgatója.