Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. november 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsornak 2021. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára legújabb Facebook-posztjában arról írt, hogy a kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a 2004-es népszavazás tragikus emlékét. Arról is ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a következő hetekben megkeresi a külhoni magyarokat.
Vágólapra másolva!

2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot.
A külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.

A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz. Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson.

A kormányfő levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra.

A miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.


Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk - zárja posztját az államtitkár.