Itt vannak a legfrissebb hírek a Dózsa György úti gázolóról

Budapest, 2020. szeptember 30.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságo
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt.
Vágólapra másolva!
Életben van M. Richárd, a két ember halálával végződő Dózsa György úti baleset okozója. A halálhíre kedden este jelent meg, most kiderült, hogy valóban éleveszélyben volt, kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

Életben van M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló - tudta meg a Blikk a férfi élettársától. M. Richard halálhíre a Razzia nevű Facebook-oldalon jelent meg kedden nem sokkal este 11 óra után.

A Blikk most az írja, hogy a férfi, aki jelenleg jogerős ítéletét tölti a szombathelyi börtönben, valóban életveszélyben volt:

sztrókot kapott.

A cikk szerint M. Richárd karácsonykor lett rosszul, azonnal mentőt hívtak hozzá és súlyos állapotban szállították el a Büntetés-Végrehajtás Egészségügyi Központjába, Berettyóújfaluba.

A Blikk szerint, a halálhíréhez vezető félreértést az okozhatta, hogy kedden halottszállítót láttak kijönni a szombathelyi börtön területéről, pedig az elítéltet már napokkal ezelőtt elszállították Szombathelyről.

Két ember meghalt a balesetben

M. Richárd a 2017-ben történt baleset során a megengedett 50 km/óra helyett 135–140 km/óra sebességgel haladt a Dózsa György úton a Kassák Lajos utca irányába.

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án Forrás: MTI/Mónus Márton

A 47 éves N. József ekkor szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a nagy sebességgel érkező sofőr elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget.

A balesetben mindkét autó felsodródott a járdára, ahol elütöttek három gyalogost.

Az N. autójában tartózkodó két utas meghalt, a buszmegállóba csapódó autók miatt három ember megsérült.