A Jobbik pártalapítványa fizethette a Jakab Péter és Molnár Enikő által használt lakást

Jakab Péter
Vágólapra másolva!
Több mint egy hete nem válaszol a Jobbik sajtóosztálya a PestiSrácoknak a pártelnök és kabinetfőnöke által éjszakai munkákra használt Csóka utcai lakással kapcsolatos kérdéseire - írja a lap, amely azt is hozzátette, hogy csupán azt szerették volna megtudni, hogy saját tulajdon vagy bérlemény az ingatlan, illetve ki és milyen célra vásárolta vagy bérli azt, ha állítólag munkalakás. A PestiSrácok Jobbikos körökből megtudta: nem véletlen ez a nagy hallgatás, a lakás bérlője ugyanis nem a párt, hanem a Jobbik Alapítvány lehet, amelynek kuratóriumában tavaly tűnt fel Molnár Enikő, Jakab Péter kabinetfőnöke.
Vágólapra másolva!

A PestiSrácoknak nyilatkozott egy volt jobbikos vezető tisztségviselő – aki azt kérte, nevét egyelőre ne közöljék –, aki arról mesélt, hogy Molnár és Jakab a Jobbik sajtóosztályán ismerkedett meg, ahol kollégák voltak, majd

a nő gyakorlatilag tudatosan építette Jakabot a pártelnökségre; és azért őt választotta, mert megfelelően irányíthatónak találta.

A PestiSrácok szerint

napok óta hallgat Jakab Péter a lakásügyeiről és a Molnár Enikővel való, éjszakákon át tartó munkakapcsolatáról, amelyek már pártelnöki pozícióját és politikai pályafutását is veszélyeztetik.

Mint ismert, a minap a Jobbik újpesti szervezete etikai eljárás megindítását kezdeményezte. Az erről szóló dokumentum szerint

már egy éve tudnak Jakab Péter és Molnár Enikő élettársi kapcsolatáról, ráadásul egy olyan lakásban élnek, amit a gyanú szerint a párt bérel nekik. A Jobbik Alapszabálya szerint ezzel a cselekedettel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozta.

A PestiSrácoknak hosszasan mesélt Molnár Enikő múltjáról és pályafutásáról egy volt jobbikos vezető tisztségviselő. Azt mondta, régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését. Arról is beszélt:

köztudott a Jobbikban, hogy Jakab csak showman – valójában Molnár Enikő irányít.

Jakab Péterrel még a sajtóosztályon dolgoztak együtt.

– mondta a PestiSrácok jobbikos forrása.

Azt is megsúgta, hogy a szóban forgó lakás után nem a párt, hanem a Jobbik Alapítvány háza táján érdemes kutakodni.

A PestiSrácok megkereste a Jobbikot – ezúttal forrásuk tanácsára

a párt alapítványát, amely beszámolója szerint közel 800 millió forint állami támogatásból működik.

Megkérdezték, valóban az alapítvány bérli-e a Csóka utcai lakást, mióta és mennyiért, milyen jogcímen és mire használják az ingatlant. Arra is kíváncsiak voltak, hogy további lakásokat is bérelnek-e vagy egyedi eset a Csóka utcai lakás bérlete, illetve a lakásbérletet a kuratórium támogatta-e.

Nem bízva a véletlenre, hogy válaszolnak-e, a lakásbérleti szerződést közérdekű adatigénylésben is kikérték.

Fellapozták a Jobbik Alapítvány alapító okiratát és beszámolóit. Sem olyan célkitűzést, sem olyan, a könyvvitelben elszámolt tételsort nem találtak, amibe egy lakáscélú ingatlan bérlése akár a párt elnökének, akár kabinetfőnöknek, akár bárkinek is beleférne. A Jobbik Alapítvány olyan célokra kéri a támogatók hozzájárulását is, mint értékeik bemutatása, kiadványok készítése, képzések és többek közt egészségügyi intézmények támogatása

- írják, majd hozzáteszik:

– áll a Jobbik Magyarország Alapítványának honlapján a célkitűzések címszó alatt. Szintén az alapítvány honlapján bukkantak rá, hogy

Molnár Enikő a kuratórium tagja – a tavalyi beszámolóban tagságának bejegyzése még folyamatban volt.