Márki-Zay Péter egyből eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, ami szerinte „borzasztó" – videó

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, answers journalists' questions prior to a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem akar válaszolni a gyermekvédelmi népszavazás Márki-Zay Péter megfogalmazása szerint „ostoba" kérdéseire a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay ezt az M1 stábjának nyilatkozta. A politikus leszögezte, hogy ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbá elmondta, hogy egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson, és el se megy rá.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter az M1 riporterének kérdésére is egyértelművé tette, hogy

ha tehetné, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt.

Márki-Zay Péter Forrás: AFP/John Thys

Tehát nem védené meg a kiskorú gyermekeket például a szexuális fejlődésüket befolyásoló, vagy a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól, mint ahogy azt sem korlátozná, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.

– fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje, majd hozzátette: „Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolja, hogy szülői engedély nélkül akar bárki Magyarországon, vagy bárhol a világon óvodás gyerekeknek nemet változtatni?".

Márki-Zay Péter szerint a törvény gyűlöletkeltő, és ő az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandáját nem tartja valós problémának.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének arra ugyanakkor nincs ötlete, hogy mit tenne akkor, ha kiderül, hogy tévedett, és mégis valós a probléma.

Márki-Zay „ostoba" kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit is, amikre ő nem is akar válaszolni.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, az országgyűlés keddi ülésén döntött arról, hogy a gyermekvédelmi törvény megvédéséről népszavazást tartanak 2022 tavaszán.

A baloldali pártok az erről szóló parlamenti vitát és a szavazást is bojkottálták.

Az M1 felvétele alább tekinthető meg.

A következő kérdésekről lehet majd népszavazás a gyermekvédelem témájában

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?"
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?"
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?"
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?"