György István: Működőképes a közigazgatás új szerkezete

GYÖRGY István
Miskolc, 2021. augusztus 19. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszédet mond a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szent István-napi megemlékezésén Miskolcon 2021. augusztus 19-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A közigazgatás fejlesztését az elmúlt tíz év visszaigazolta: működőképes a jó állam jegyében kialakított új struktúra, a kormányhivatalok, a járási hivatalok, a kormányablakok rendszere - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.
Vágólapra másolva!

György István a felújított megyeháza homlokzatának átadó ünnepségén azt mondta, a megvalósított óriási változások már a területi közigazgatásban is tetten érhetők:

a hatóság nem magasabb rendű félként ül szemben az ügyfelekkel, hanem partnerként segíti az ügyeiket intéző állampolgárokat.

A hatóság partnernek és nem alárendelt félnek tekinti az állampolgárokat. Forrás: MTI/Vajda János

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott elmondta: a három szervezetnek - kormányhivatal, megyei önkormányzat, szociális és gyermekvédelmi igazgatóság - otthont adó megyeháza az elmúlt négy évben több mint 800 millió forint magyar állami forrásból újult meg, ebből a befejező ütem, a homlokzat felújítása 300 millió forintba került.