Soltész Miklós: 2010 óta háromszorosára növelte a kormány az iskolák támogatását

SOLTÉSZ Miklós
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az Országúti Ferences Plébánia és a Felső-Krisztinavárosi Plébánia fiataljainak gitáros flashmobján a budavári Szentháromság téren, a Mátyás-templom előtt 2021. december 5-én. A rendezvénnyel a szervezők advent időszakában a béke fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.
Vágólapra másolva!
A kormány háromszorosára növelte az alap- és a középfokú oktatási intézmények támogatását 2010 óta - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós a Szent Anna Katolikus Általános Iskola új tornatermének, valamit felújított és kibővített intézményrészének átadásán kijelentette: minden olyan fejlesztés, amely megilleti az önkormányzati, állami fenntartású iskolákat, megilleti az egyházi intézményeket is.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az Országúti Ferences Plébánia és a Felső-Krisztinavárosi Plébánia fiataljainak gitáros flashmobján a budavári Szentháromság téren, a Mátyás-templom előtt 2021. december 5-én. Forrás: MTI/Mónus Márton

Rendezték a pedagógusoktól 2010 előtt méltatlanul elvett egyhavi bér problémáját, ahogy a gazdasági helyzet engedte megtörtént egy ötvenszázalékos béremelés, amit egy tízszázalékos követett - emlékeztetett. Jövőre pedig egy újabb tízszázalékos emelés következhet majd - hangoztatta Soltész Miklós, hozzátéve:

a 2022-es választási győzelem esetén egy nagyobb bérrendezés következhet a pedagógusok számára.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt, minden ilyen fejlesztés azt üzeni a társadalomnak, hogy a kormány a jövőben gondolkodik. A tornatermet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök szentelte fel és áldotta meg. A nyírteleki iskola felújítása a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye saját költségvetéséből valósult meg, mintegy 450 millió forint értékben.