Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van - 2. rész

ORBÁN Viktor; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. február 15. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc 2006-ban az őszödi beszéddel és a rendőrterrorral megbukott. Mára mégis ő a baloldal vezető alakja, ő diktál a baloldali kényszerkoalícióban. Hogyan fordult ez elő? - erről szól a Magyar Nemzet sorozata.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet sorozatának második részében azt mutatják be, hogy Gyurcsány Ferencnek a kapcsolatrendszerén kívül a politikai karrier kiépítéséhez sok pénzre volt szüksége. A vagyonosodási folyamat azt követően vett lendületet, hogy Gyurcsány Ferenc feleségül vette Dobrev Klárát, Apró Antal unokáját. Gyurcsány anyósa, Apró Piroska Horn Gyula kabinetfőnöke volt. Apró Piroska éppen akkor volt igazgatótanácsi tag a Magyar Hitelbanknál, amikor a pénzintézet 700 millió forintot folyósított Gyurcsány legfőbb cégének, az Altusnak, hogy megszerezze az akkori legnagyobb alumíniumipari vállalatot, a Motim Rt.-t.

A rablóprivatizáció folytatódott a kilencvenes években - derül ki a sorozat második részéből.