Újabb bukott LMP-st indít a Momentum, Szél Bernadettet

Tüntetés az MTVA-székháznál, 2018.12.17.
Budapest, 2018. december 17. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél, mellette Szél Bernadett független képviselő az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Szél Bernadett egykori LMP-s, jelenleg független képviselőt indítja a Momentum a budakeszi körzetben - derült ki Fekete-Győr András csütörtöki sajtótájékoztatójából. Ezzel Hadházy Ákos után újabb bukott LMP-st karol fel a Momentum, az egykori társelnökök látványosan kapaszkodnak a parlamenti székükbe.
Vágólapra másolva!

Fekete-Győr élő videójában azzal indokolta a döntést, hogy a korábban az MTVA-székházban randalírozó Szél Bernadett "a magyar parlamenti politizálás egyik emblematikus személyisége".

Mint ismert, a Momentum újdonsült budakeszi jelöltje az elmúlt években több botrányos akcióban is részt vett, amikor pedig az említett megmozdulást követően kivezették a köztelevízió épületéből, akkor szabályszerűen őrjöngött.

Budapest, 2018. december 17. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél, mellette Szél Bernadett független képviselő az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Momentum az LMP másik korábbi társelnökét is "leigazolta". A közös védekezés akadályozásával feltűnősködő Hadházy Ákost a zuglói előválasztáson indítják el. Ez azért is érdekes, mert a körzet a szocialisták fellegvárának számít, annak parlamenti képviselője az MSZP-s Tóth Csaba. Fekete-Győr bejelentését követően komoly feszültség alakult ki a felek között, Harangozó Tamás szocialista képviselő szóvá is tette a dolgot az ATV stúdiójában.

A Momentum egy harmadik politikai árvát, Szabó Szabolcs volt együttes országgyűlési képviselőt is a szárnyai alá vette. "Szél Bernadettel, Hadházy Ákossal és Szabó Szabolccsal nemrég szövetséget kötöttünk" - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.