Az emberek többsége elfogadhatatlannak tartja a baloldali oltásellenes kampányt

Orosháza, 2021. március 6.
A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinái az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet  oltópontján 2021. március 6-án.
MTI/Rosta Tibor
Orosháza, 2021. március 6. A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinái az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontján 2021. március 6-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A magyarok 73 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus-járvány alatt egy politikus vagy más közszereplő oltásellenes legyen - közölte a Századvég. 
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi szakemberek egybehangzó véleménye szerint a magyar lakosság tömeges beoltása vezethet el a védelmi intézkedések fokozatos feloldásához, a koronavírus legyőzéséhez. Ennek ellenére a baloldali erők – a járvány elleni védekezés támogatása helyett – tovább folytatják oltásellenes kampányukat.

A DK-s Komáromi Zoltán szerint a kínai oltóanyag bizonytalan hatékonyságú és ismeretlen összetételű, míg Arató Gergely, a párt elnökségi tagja úgy látja, az orosz és kínai vakcinát nem szakértők hagyták jóvá. A Századvég utánajárt annak, hogy a magyarok hogyan viszonyulnak az oltóanyagokat támadó közszereplők tevékenységéhez.

Forrás: Századvég

Kijelenthető, hogy

a lakosság a járványhelyzetre tekintettel kiemelten felelős politizálást vár el a közéleti véleményformálóktól.

A kutatás szerint a megkérdezettek 73 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus-járvány alatt egy politikus vagy más közszereplő oltásellenes legyen, ugyanakkor a 23 százalékuk elfogadhatónak ítéli a vakcinákat támadó nézetek terjesztését.

A felmérés kitért az oltásellenesség esetleges következményeire is. Megállapítható, hogy

a válaszadók 62 százaléka úgy véli, hogy emberéletek múlhatnak azon, hogy politikusok vakcinák ellen kampányolnak, illetve megkérdőjelezik a magyar szakhatóság által jóváhagyott oltóanyagok hatékonyságát.

Azoknak az aránya, akik szerint a védőoltások támadása nem veszélyezteti a magyar emberek életét, 32 százalékra tehető.