Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Mit szól a baloldal érdi polgármesterük pedofilbotrányához?

Egy pedofil férfi mutogatta a nemi szervét az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának játszóterén
Vágólapra másolva!
Mint arról az Origo is beszámolt, súlyos pedofilbotrány rázta meg a Pest megyei Érdet. A botrányos esetet Csőzik László baloldali polgármester nem jelentette a rendőrségen. Május végén egy férfi teljesen meztelenül mutogatta a nemi szervét az egyik érdi óvoda játszóterének környékén, és azt kiabálta a gyerekeknek, hogy azt vegyék a szájukba. Az Origo megkeresésére a polgármester elismerte, hogy tudott a botrányról, de a továbbiakban hárított. Tagadta azt az információnkat, hogy a pedofil férfi az ismerőse, és azt állította, csak egyszer találkozott vele a botrányos esetet követően. Így viszont végképp érthetetlen, hogy a bűncselekményt miért nem jelentette. Ehelyett inkább azt korlátozta, hogy az óvodások mikor mehetnek ki az udvarra. Megkérdeztük a baloldali pártokat, mit gondolnak arról, hogy Csőzik László megpróbálta eltussolni a pedofilügyet.
Vágólapra másolva!

Az Érd városát felkavaró eset úgy került az országos nyilvánosság elé, hogy Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő július közepén feljelentést tett a Pest Megyei Ügyészségen, mert tudomására jutott, hogy májusban egy pedofil trágár szavak kíséretében a nemi szervét mutogatta az egyik helyi óvoda előtt a gyerekeknek.

A feljelentés szerint május végén

az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájában az új játszóudvarra kísérték ki a gondozók a gyerekeket. Ekkor a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva káromkodott a gyerekeknek.

Egy pedofil férfi mutogatta a nemi szervét az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának játszóterén Forrás: Origo

Állítólag az óvónők annyira megijedtek a magamutogató pedofiltól, hogy visszarohantak az épületbe. A feljelentést tevő Bács álláspontja szerint komoly hiba történt, amikor az esetről nem a rendőrséget, hanem a városvezetést értesítették, mert a városvezetés az ügy teljes eltussolásában volt érdekelt.

Az ügyet felkaroló Bács István véleménye szerint a férfi cselekedete kimeríti a szeméremsértés büntetőjogi tényállását. Elmondása szerint vizsgálni kell a baloldali városvezetők felelősségét is az esetben, mivel tudtak az esetről, de kötelességüket megszegve megpróbálták eltussolni azt. Felmerül annak is a gyanúja, hogy a baloldali Csőzik László és a város vezetése politikai alapon nézett félre a pedofilbotrányban.

Gyurcsány polgármestere elismerte a pedofilbotrányt, azonban mentegetőzik

Az ügy kapcsán az Origo megkérdezte Csőzik Lászlót arról, hogy miért mulasztott el feljelentést tenni az esetről, amikor tudomása volt a történtekről.

Csőzik László, DK-közeli érdi polgármester hárít a botrányos pedofilügyben Forrás: Facebook

A baloldali polgármester hárította a kérdést, és azt ismételgette, hogy semmilyen kapcsolatban nem állt a férfivel sohasem, és csak egyszer fogadta a férfit Vincze Beáta óvodavezetővel a városházán. Az Origo azon kérdésére, hogy miért nem tett feljelentést, nem válaszolt a botrányt eltussolni próbáló baloldali Csőzik László.

Visszautasított feljelentés, felháborodott szülők

A feljelentést követően az ügy az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához került, amit nagy meglepetésre elutasítottak. Mivel sok az ellentmondás, ezért a feljelentés visszautasítása miatt Bács István fideszes önkormányzati képviselő panaszt emelt. A rendőrség a határozatban megállapította a meztelenkedés és a trágár viselkedés tényét, de a határozat szerint a férfi a cselekmény idején a saját kertjében tartózkodott. Azzal utasították el a feljelentést, hogy nem a "nemi vágyának kielégítése" céljából mutogatta magát. A határozat szerint egy magas betonkerítés választotta el a szomszédos ingatlanokat, így a gyerekek nem láthatták az érdi férfit.

A rendőrség indoklása miatt a fideszes politikus panaszt emelt. Szerinte a rendőrség több fontos, a feljelentésben szereplő kérdést sem vizsgált meg, illetve válaszában homályos következtetésekre jutott, az indoklás több ponton is megkérdőjelezhető. Elmondása szerint alaposabban ki kellene vizsgálni az érintettek közötti viszonyt. Azt is megemlítette, hogy az érdi rendőrség függ Csőziktől, így nem elfogulatlan az ügyben.

Érthetetlen magatartás

Teljesen érthetetlen Gyurcsány polgármesterének magatartása az esettel kapcsolatosan, hiszen a történtek akár lelki sérülést is okozhattak a gyerekeknek. Rengeteg szülő felháborodásának adott hangot a történtekkel kapcsolatosan. Sokan nem értik, hogy miért nem vizsgálták ki alaposabban az ügyet. Különös a történtekben, hogy Csőzik az eset jelentése helyett

az óvodásokat korlátozta azt illetően, hogy mikor mehetnek ki az udvarra.

A baloldali városvezetés lapítása kínos, hiszen eddig ismeretlen okból védelmükbe vettek egy férfit, aki az érdi óvoda játszóterének a környékén gyerekekkel és nőkkel szemben megengedhetetlen módon viselkedett. Számos tisztázatlan kérdés van az esettel kapcsolatosan, amit egy felelős városvezetés nem hagyhat megoldatlanul.

Megkérdeztük a baloldalt

Kíváncsiak voltunk a baloldali pártok álláspontjára Csőzik László, DK-közeli polgármester felelős városvezetéssel összeegyeztethetetlen magatartásáról és mulasztásáról.

A következő kérdéssel fordultunk a Jobbik, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Lehet Más a Politika, a Momentum és az MSZP pártokhoz: Elítélik-e Csőzik László érdi polgármestert azért, mert az érdi óvoda játszóterének a környékén gyerekekkel és nőkkel szemben agresszíven és trágár módon fellépő férfit, aki meztelenül a nemi szervét mutogatta az óvodásoknak, nem jelentette fel?

Megkeresésünkre a cikkünk megírásáig nem érkezett válasz, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről