Kocsis Máté: Jelezze Gyurcsány Jakab Péter alkalmazottnak, hogy ez sok

JAKAB Péter
Budapest, 2021. május 25. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Jakab alkalmazottnak legyen kedves mondja meg, hogy túltolja! - mondta Gyurcsány Ferencnek Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésén. A DK elnöke láthatóan kényelmetlenül érezte magát, amikor a Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy míg ő, ha csak teheti, a két gyermekével járja az országot, addig Jakab Péter, a Jobbik elnöke verőlegényekkel teszi ugyanezt. Nem ez a Jobbik első botránya - emlékeztetett rá Kocsis Máté.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté beszédében kiemelte, hogy túl sok a munkagépen dolgozó munkások fenyegetése, és

Mint arról korábban írtunk, előkerült egy vágatlan felvétel arról, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke Fonyódligeten trágárkodik és üvöltözik egy munkásemberrel, aki csupán a dolgát akarja végezni, de Gyurcsány bohóca őt ebben akadályozta. Jakab üvöltözött, és verekedéshez közeli állapotba került.

Jakab azóta feljelentette a rendőrségen Kovács Gyulát, amelyet Dömötör Csaba államtitkár komolyan elítélt. Dömötör szerint Jakab zavarta meg a munkavégzést, majd fenyegetőzött, amit végül be is váltott. Ilyen az, amikor magából kikelve viselkedik a Jobbik elnöke - véli.

Miközben Jakab Péter a melósokról beszél - ahogyan a munkás, dolgozó embereket nevezi - feljelenti azt, aki rendesen végezi a munkáját.

Kocsis Máté leszögezte, hogy

- emelte ki Kocsis, aki azt is megemlítette, hogy ő is részt vesz országjáráson, de addig

amíg Jakab Péter négy verőlegény társaságában megy, addig ha neki van rá módja, a két saját gyermekével teszi ugyanezt.

"Arra kértem tegnap Gyurcsány frakcióvezető urat, jelezze Jakab Péter alkalmazottnak, hogy nem helyes, ha verőlegényekkel járja az országot, vagy ha a rendezvényein fojtogatják, erőszakkal földre viszik azokat, akik nem értenek vele egyet. Sok. Túltolják. Ahogy az is sok, amikor a munkagépen ülő dolgozó embert fenyíti Jakab alkalmazott. A parlamentben bohóckodik, az utcán meg keménykedik? Ejnye! Ferenc úr, hasson oda, kérem!" - írta a tegnapi beszéde posztoláskor ma a Facebookon Kocsis Máté, íme a videó:

Korábban az Origo már írt arról, hogy Jakab Péter verőemberei hogyan alkalmaztak erőszakot egy lakossági fórumon. Egy embert fojtófogással vitte földre Jakab Péter egyik testőre.