Letartóztatták az óbudai gyilkosság gyanúsítottját

Saját anyját ölhette meg egy nő Óbudán, 2021.01.01.
Budapest, 2021. január 1. Bűnügyi technikusok 2021. január 1-jén egy III. kerületi társasház előtt, ahol az egyik lakásban holtan találtak egy 79 éves asszonyt. A helyszíni adatok idegenkezűségre utaltak, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) emberölés gyanújával rendelt el nyomozást. A bűncselekménnyel kapcsolatban előállították az elhunyttal egy háztartásban élő 61 éves lányát - közölte a BRFK. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A megalapozott gyanú szerint egy 61 éves asszony december 31-én hajnalban egy III. kerületi lakásban megölte az édesanyját. A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, Budapesten, egy III. kerületi társasházi lakásban holtan találtak egy 79 éves asszonyt január 1-jén délben. Mivel a helyszínen gyűjtött bizonyítékok arra utaltak, hogy valaki megölte, a BRFK emberölés gyanújával rendelt el nyomozást az ügyben. Hamar megnevezték a gyanúsítottat:

az áldozattal egy háztartásban élő 61 éves lányát.

A budapesti nyomozók a nőt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki az idős asszonyt a bűncselekmény elhárítására idős koránál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

Bűnügyi technikusok 2021. január 1-jén egy III. kerületi társasház előtt, ahol az egyik lakásban holtan találtak egy 79 éves asszonyt Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés veszélyét, azzal, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelje végrehajtani.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A nyomozási bíró a letartóztatást – az indítvány indokaival egyetértve – egy hónapra elrendelte, a végrehajtás helyeként az IMEI-t jelölte meg - írta Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész az Origónak küldött közleményében.