Ez az összefogás pedig azt mutatja még, lehet jól együtt dolgozni

Vágólapra másolva!
Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az egyházi kórházak fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A főigazgató elmondta, az általa vezetett intézmény a négy egyházi kórház egyike, a Szent Ferenc Kórház kardiovaszkuláris rehabilitációval, aktív belgyógyászattal, diabetológiával foglalkozik. Ez a kórház is megkapta az állami támogatást, hogy megújulhasson, ennek köszönhetően ma már 150 ággyal rendelkeznek.

Dr. Toldy-Schedel Emil kérdésre válaszolva elmondta, a többi egyházi intézmény közé tartozik a Mazsihisz Szeretetkórháza, a Bethesda Gyermekkórház, valamint az Irgalmasrendi Kórház. Arra a kérdésre, hogy miben mások ezek az intézmények, a főigazgató szerint a fenntartó egyházak is alapból érzik azt a fajta működést, ami a másoknak való segítséget jelenti. Ezekben a kórházakban nem csak a test gyógyításával, hanem a lélekkel is foglalkoznak, ezekben az intézményekben másfajta elhivatottsággal rendelkező emberek dolgoznak, ami az orvos-beteg kapcsolatokon is látszik. Vannak a katolikus kórházakban apácák, akik egy életátadást tesznek, ami egy jóval jelentősebb átadást eredményez.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.