Ma dönt a bíróság, a vasárnap elfogott moldáv férfi egy hónapos letartóztatásáról. Az ügyészség azért javasolta a férfi letartóztatását a bíróságnak, mert fennáll annak a veszélye, hogy elszökne vagy elrejtőzne, valamint az is, hogy meghiúsítaná az eljárást - írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint, az Ausztriában élő moldáv férfit, az ismeretlen megbízóival kötött megállapodás alapján jött autóval Magyarországra. Az utasításokat követve a moldáv férfi Domaszékre ment, ahol

január 10-én hajnali 2 óra körül felvette az autójába, az út szélén várakozó 5 migránst.

Mindegyik migráns szírnek vallotta magát, de ezt nem tudták igazolni. Nem sokkal korábban egy másik embercsempész segítségével lépték át jogellenesen a magyar határt.

IllusztrációForrás: police.hu

A moldáv férfi Ausztria felé indult, de nem sokkal később igazoltatták, majd bevitték a kapitányságra és őrizetbe vették.
Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel azt javasolta, hogy rendeljék el a férfi letartóztatását egy hónapra.