Széfeket loptak el egy siófoki hotelből

Vágólapra másolva!
Két férfi többször is lopott az egyik siófoki hotelből. A széfek törték fel általában. Azokat a széfeket, amiknek nem tudták a kódját, úgy ahogy van ellopták, majd később kinyitották.
Vágólapra másolva!

A 22 éves férfinak alkalmi munkája volt az egyik siófoki hotelban. Eldöntötte, hogy a munkáltatója nevében kiállított hamis munkáltatói igazolással áruhitelt fog felvenni az egyik elektronikai üzletben.

2019 őszétől a valósnál magasabb jövedelmet és határozatlan idejű munkaviszonyt igazoló okiratokkal több mint 700.000 forint hitelt vett fel, amit nem is akart visszafizetni.

A férfi tavaly februárban ismerkedett meg egy 20 éves férfival, aki akkor szabadult a börtönből. Rávette, hogy a hamis munkáltatói igazolással ő is vegyen fel áruhitelt. A társ ezt meg is tette, a pénzből hűtőt, tévét és más elektronikai cikket vett, amiket később közösen eladtak.

Forrás: Ügyészség.hu

A férfinak időközben megszűnt a munkája a hotelban. Ismerte az épület kapunyitó kódját, valamint a recepción lévő széf nyitó számsorát.

Rávette a társát, hogy a kódokkal surranjon be a hotelbe, és minél több értéket hozzon el.

A 20 éves férfi ezek után háromszor fosztotta ki a hotel széfjeit. Azt a széfet, amelyiknek nem ismerte a kódját, egyszerűen magával vitte, majd a társával együtt később kinyitották egy félreeső helyen. A két férfi a lopásokkal közel 1,5 millió forintnyi értéket szerzett meg.

Az utolsó alkalommal a hotel dolgozói látták, ahogy a férfi egy gurulós kocsin viszi magával az egyik széfet, ezért hívták a rendőröket.

Az ügyészség nagyobb értékre elkövetett minősített lopás, csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság a fiatalabb, visszaeső férfit ítélje 7, az idősebb férfit pedig 5 évre, ha beismerő vallomást tesznek az előkészítő ülésen. Jelenleg mindkét férfi letartóztatásban van.