A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt elfogtak egy 54 éves Magyarkesziben élő férfit. A gyanú szerint fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy másik férfit egy iregszemcsei üzlet előtt. 

Tegnap nem sokkal délután negyed négy után bejelentés érkezett a rendőrségre. A telefonáló azt mondta, 

egy férfi egy iregszemcsei üzletben hangoskodik és fenyegetőzik. 

A tamási rendőrök nyomozása során kiderült, hogy a férfi az utcán, aztán az egyik boltban hangoskodott, és egy vevőt megfenyegetett. Mivel az üzletből kiküldték, a bolt előtt ordítozott tovább. Az őrjöngő férfi megvárta, míg az üzletből a 41 éves helyi férfi is kilépett az utcára, és ott fenyegetette tovább. 

Először egy fegyvert vagy egy annak látszó tárgyat kapott elő a kabátjából, amit kiszemelt áldozata mellkasához tartott, aztán lökdösni kezdte és elszakította a pulóverét.   A támadó ezután elsétált a helyszínről.

A rendőrök hamar azonosították a garázdát, egy 54 éves Magyarkesziben élő férfit. 

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével este elfogták. 

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást tartottak a férfi lakásán, ahonnan egy gáz- és riasztófegyvert foglaltak le. A rendőrök még vizsgálják, hogy a lefoglalt fegyvert használta-e a fenyegetőzéshez. Az 54 éves férfit őrizetbe vették és fegyveresen elkövetett garázdasággal gyanúsították meg.  A tamási rendőrök javasolták a férfi letartóztatásának indítványozását az ügyészségen.