Mentősöket fosztott ki egy férfi Siófokon

Vágólapra másolva!
A Siófoki Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki a járványhelyzet első időszakában egy szomszédjához érkező mentőautóból lopott.
Vágólapra másolva!

A férfi, akit korábban már többször elítéltek lopás miatt, tavaly márciusban szabadult és aztán a rokonai siófoki házába költözött. Egy hónappal később már újabb bűncselekményeket követett el. Áprilisban az utcába egy beteghez mentőautó érkezett, a környéken nagy tömeg gyűlt össze.

A férfi kihasználta, hogy a mentősök bementek a szomszéd házba ellátni a beteget. A mentőautóból ellopott egy táblagépet a mentőtechnikus övtáskáját a benne lévő 14 ezer forinttal, bankkártyával és igazolványokkal együtt.

A táblagépet a rendőrök később a szomszéd utcában található szemétlerakónál megtalálták, azt visszaadták a mentőszolgálatnak.

Forrás: Ügyészség

A siófoki rendőrök hamar rájöttek, hogy ki foszthatta ki a mentőautót. A férfit őrizetbe vették. Beismerő vallomást tett, úgyhogy gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

A bíróság előtt viszont már tagadta a lopást, így az eredménytelen bírósági eljárás után ügyészi javaslatra elrendelték a letartóztatását.

Forrás: Ügyészség

A nyomozás folytatása, majd az ismételt vádemelés után a Siófoki Járásbíróság a január 14-én meghozott ítéletében az azóta is letartóztatás alatt álló, többszörösen visszaeső vádlottal szemben halmazati büntetésül

két év fegyházbüntetést és három év közügyektől eltiltást szabott ki azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és ügyvédje azonban enyhítésért fellebbezett.

Mível az ítélet nem jogerős, a vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta - írja az Ügyészség oldala.