Gyereke osztálytársát zaklatta egy pedofil

rablás, emberrablás, gyermek, gyerek, illusztráció
Scared young girl with an adult man's hand covering her mouth
Vágólapra másolva!
A vád szerint egyik gyerekének 10 éves osztálytársát zaklatta a családapa, amikor az náluk vendégeskedett. Az ügyészek tartanak attól, hogy a férfi megszökne, ha szabadlábra kerülne, ezért letartóztatásának meghosszabbítását javasolják.
Vágólapra másolva!

2019 őszén egy Somogy megyei kisvárosban élő férfi egyszer

szexuálisan közeledett az egyik gyereke osztálytársához, amikor az átment hozzájuk.

Néhány héttel később, amikor a gyerek újra náluk volt vendégségben, egy rövid ideig egyedül maradt vele a szobában és folytatta a "szexuális cselekményt".

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Luis Louro

Az ügyészség a férfival szemben tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete és hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt

emelt vádat és javasolta a letartóztatásának meghosszabbítását. Az ügyben elsőfokon eljáró Kaposvári Törvényszék a férfi letartóztatást az elsőfokú bírósági ítéletig fenntartotta, ami ellen a férfi fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás fenntartását javasolja, mivel úgy látják, tartani lehet attól, hogy a férfi megpróbálna elszökni vagy elrejtőzni a vád kiemelkedő tárgyi súlya és annak súlyos büntetése elől. A kényszerintézkedésről a Pécsi Ítélőtáblán döntenek.