Ajándékot vittek a rendőrök a kisfiúnak, akit a rákospalotai tűzből mentettek ki

XV. ker tűz
Budapest, 2020. november 23. Családi házban keletkezett tűz oltásán dolgoznak tűzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalban. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületből három embert mentettek ki. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Meglátogatták a rendőrök azt a 12 éves fiút, akit a rákospalotai háztűzből mentettek ki november 23-án. Balázska nagyanyja és nagyapja meghalt a tűzben, most az anyjával él együtt.
Vágólapra másolva!

Terdik Tamás rendőr dandártábornok, valamint a fiút megmentő két rendőr, Tóth Tamás Géza és Sütő Krisztián február 4-én látogatta meg a 12 éves Balázskát, aki

most anyjával, annak párjával és két kishugával él egy Pest megyei településen.

Balázska megismerte és meg is ölelte azt a két rendőrt, akik megmentették az életét. Ajándékot is kapott tőlük, a kedvenc legóját, valamint iskolatáskát és tanszereket.

Ahogy azt korábban megírtuk, kigyulladt egy ház a XV. kerületben november 23-án hajnalban.

A rendőrök egy kisfiút a ház tetejéről mentettek ki. A házban bent volt még a gyerek nagyanyja és nagyapja, ők belehaltak a sérüléseikbe.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Később kiderült, hogy a házat felgyújtották.

A gyanú szerint az a férfi gyújtotta fel a házat, aki együtt élt a családdal mert egy helyen dolgoztak.

A férfi előző nap rúgták ki mert rendszeresen ivott és nem hagyta pihenni a lakótársait. Az 51 éves férfit másnap újpesten fogták el.

A rendőrök több emberen elkövetett emberölés, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölési kísérlet és különösen nagy kárt okozó rongálás miatt indítottak eljárást a férfi ellen.