Rákay Philip: Jakab Péter szemrebbenés nélkül hazudik

Vágólapra másolva!
Jakab Péter szemrebbenés nélkül hazudik, pont mint a gazdái anno a köteles beszéddel. Jakab Péter gyötrelmes és igen fáradságos munkával mára elérte, hogy Gyurcsányabb Gyurcsánynál. Szabad szemmel, félhomályban, hunyorítva, messziről is jól látható, hogy - hűen nagy tanítómesteréhez - bármire (is) hajlandó már a vágyott hatalom megszerzéséért. És persze igyekvően odahajol a - saját, kisebbségi komplexusát gyógyítgató, az általa ugyan elismerésnek gondolt, ám őt valójában mélyen megvető - balos potentátok vállveregetéséért - írja legújabb  bejegyzésében Rákay Philip. 
Vágólapra másolva!

Emlékeztet a 2002-es választási kampány és az elmúlt harminc év politikai kommunikációjának egyik mélypontjára: a Gyurcsányék által kreált „köteles beszédre", amellyel - kíméletlenül aljas módon - igyekeztek Kövér Lászlót, és persze a Fideszt lejáratni, a családilag Kádár terrorgépezetének árnyékában felcseperedett Dobrev-klán tagok.

Gyurcsány később így vallott erről: Mi csináltuk meg a köteles akciót is. (...)Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk. Rákay Philip Jakab Péter pénteki Facebook-bejegyzésére így reagált: tegnap Jakab alkotott, ő is összerakta. Facebook-oldalán közzétett videójában a következő hazugsággal szédíti követőit ez a fékezett habzású Robin Hood:

"Tudjátok, hogy a miniszterelnök szerint miért szabadult el a vírus Magyarországon? Nem fogjátok kitalálni: azért, mert mi, magyarok nem vesszük eléggé komolyan azt, amit a kormány mond." Szavai alátámasztására Jakab egy rövid videórészletet is bevágott a miniszterelnök november 11-én, a TV2-n elhangzott interjújából. A bökkenő csak az, hogy ha megnézzük a beszélgetés ezen részét, akkor az eredeti felvételen Orbán Viktor egyáltalán nem a magyarokat korholja, véletlenül sem arról panaszkodik - Jakab állításával ellentétben -, hogy az emberek volnának a hibásak a vírus terjedéséért, csupán a kormányzati döntések hátterében meghúzódó szempontokat ecseteli.

Orbán Viktor arról beszél, hogy a kormánynak olyan döntéseket kell hoznia, amit az emberek majd magukénak éreznek, és ezért támogatni is tudják, mert csak így lehet hatékony a védekezés.

A teljes miniszterelnöki nyilatkozat így szól: "Próbálom követni, hogy mi az, amit az emberek maguk is szükségesnek látnak és elfogadnak, és mi az, amit nem, mert hiába hozunk szabályokat, helyezünk kilátásba büntetést, ha az emberek nem értik meg, nem fogadják el, nem azonosulnak vele, nem segítenek, akkor a legjobb intézkedés is hamvába hullik, vagy hamvába holt, és ezért aztán mondjuk úgy, hogy a közvélemény érzékelése alapján láttam úgy, hogy most meg lehet tenni soha a magyar történelemben, vagy legalábbis az elmúlt harminc évben nem ismert szigorúságú lépéseket, hiszen kijárási tilalom van érvényben ma este nyolc órától holnap reggel öt óráig."

Nem hinném, hogy Jakabnak szövegértési, netán szemantikai problémái volnának, ahogy Gyurcsányék is pontosan tudták 2002-ben, hogy Kövér László mit mondott, és mi volt az, amit kizárólag a kommunikációs gépezetük hazudott az általuk kreált történethez. Jakab is tökéletesen tisztában van vele, hogy primitív módon hamisít, és az sem zavarja, hogy maradék hitelességét is felszámolja a sikeresnek tűnő politikai like-vadászat - posztokból és kommentekből álló - virtuális oltárán.

Nem baj, Jakab, meglesz ennek a böjtje! Most azt hiszed még, hogy nagyon szalad a bicikli, s hogy ez a harcos, igazságosztó szerep sokáig fenntartható lesz igazság nélkül. Nem lesz az.

Előre szólok, hogy ezek az egyre mélyebbre süllyedő, egyre szánalmasabb, öncélú politikai produkciók, minden igyekezeted ellenére sem juttatnak majd el a hőn áhított célba: a miniszterelnöki székbe.
Dacára annak, hogy újabban a - téged oly plasztikusan fémjelző - parlamenti krumpliháló-műbőrdzseki kombót öltönyre és politikusi pulpitusra cserélted. Kevés lesz ez Jakab, nagyon kevés...

A te személyes politikai tragédiád akkor következik majd be, amikor az ellenzéki összeborulás nagy miniszterelnök-jelölti előválasztásán alulmaradsz Dobrev, Karácsony, vagy valamelyik Gyurcsány-báb mögött. Amikor az újdonsült elvbarátaid győznek majd le, mégpedig megalázó fölénnyel. Az lesz ám igazán kínos és vállalhatatlan, Jakab!

Akár felfogod, akár nem: Feriék neked is készítik már - persze szigorúan képletesen szólva - a politikai kötelet. Onnan pedig nem lesz visszaút... - zárja bejegyzését Rákay Philip.