Semmilyen kölcsönt nem nyújtott, és hitelt sem folyósított a Budapest Bank Rogán Antal feleségének. Hamisnak bizonyultak tehát azok a hírek, amelyek ezzel kapcsolatban jelentek meg a múlt hét folyamán a baloldali sajtóban. Rogán Antal feleségének semmilyen föld nem került a tulajdonába - írja a Magyar Nemzet.

Január 31-én minden országgyűlési képviselő leadta aktuális vagyonnyilatkozatát. Így tett Rogán Antal is, akinek nyilatkozatából kiderült, hogy újra megnősült. A baloldali sajtó negyvennyolc óra elteltével már cikkek sokaságát jelentette meg a miniszter feleségéről, hogy családjával együtt földbirtokos lett. Nagy lendülettel írtak arról is, hogy a földvásárlást a Budapest Bank kedvezményes hitellel, alacsony önrésszel finanszírozta. A cikkek alig jelentek meg, máris heves támadások indultak a baloldali pártok részéről a bank, Rogán Antal és a felesége ellen.

Az elmúlt hetek híreiről mára kiderült, hogy hamisak. Rogán Antal felesége semmilyen földet nem szerzett. A Budapest Bank pedig közleményben cáfolta az álhíreket, kijelentették, hogy nem nyújtottak kölcsönt, és hitelt sem folyósítottak: sem Rogán Antal feleségének, sem a családjának.

Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott, és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni"- mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal, aki házastársa védelmében szólalt meg.

Sem a feleségem, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra"- nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

A Budapest Bank eddig nem nyilatkozhatott a banktitok miatt. A bankokat ugyanis köti a banktitok, sem az ügyfelekről, sem a hitelekről nem adhatnak tájékoztatást. A család az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így a bank a mai napon a nyilvánosság előtt is cáfolni tudta a megjelent cikkeket.

A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs, és nem is volt jelzálog bejegyezve. Ezt a baloldali újságírók is világosan láthatták, ennek ellenére a nyilvánosságot félrevezetve tényként kezelték a hírt, hogy a miniszter házastársa és annak családja óriási földbirtok tulajdonosai lettek.

A Magyar Nemzet információi szerint a sokat idézett szerződés soha nem teljesülést, a miniszter felesége és családja nem vásárolták meg a földterületeket. A miniszter feleségének szülei ügyvédet bíztak meg az álhírek cáfolatával. Az ügyvéd a lap kérdésére elmondta, hogy a mai napon a sajtótörvény alapján helyreigazítást kezdeményeznek az érintett baloldali lapoknál és portáloknál.

A Budapest Bank közleménye

A 2021. február 2-án, valamint azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés. A Budapest Bank Zrt. ugyanakkor kedvező hitelkonstrukciói révén meghatározó helyet foglal el a földvásárlással kapcsolatos hitelezési piacon. A Budapest Bank Zrt. minden esetben a meghatározott működési rend mentén és a hatályos jogszabályoknak megfelelően végzi hitelezési tevékenységét.