A baloldal az oltásellenes kampányával a védekezést akarja gátolni

Budapest, 2021. február 15. Szavaznak a képviselők a Visegrádi Csoport megalakulásának 30. évfordulójáról szóló politikai nyilatkozatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A legjobb megoldás a vakcina, és ezért teljesen érthetetlen, hogy a baloldal az oltásellenes kampányát hova akarja kifuttatni – minderről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt napirend előtti felszólalásában. A baloldal arra buzdít, hogy európai engedély nélküli vakcinával ne oltsanak, miközben Merkely Béla is orosz vakcinával oltotta be magát – erről pedig már Hollik István beszélt.
Vágólapra másolva!

Itt van a nyakunkon a harmadik hullám, és ha körülnéznek a szomszédos országokban, akkor Szlovákiában külföldi segítséget kértek - mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy itthon is nő az aktív fertőzöttek száma, miközben egyre többen szeretnének szabadabban élni.

- tette hozzá. Kocsis Máté elmondta, hogy a konzultációt a baloldal mindenhol támadja, amelyben nagyon fontos témákban mondhatják el az emberek a véleményüket. A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is, hogy

Nagy kérdés, hogy ezek után milyen alapon támadják a kormány vakcinabeszerzését. Kocsis felszólította a baloldalt, hogy fejezze be oltásellenes kampányát.

Kocsis Máté: Oltásellenes kampányt folytat a baloldal Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás válaszában azt mondta, hogy a közös uniós vakcinabeszerzés nem volt rossz ötlet, de elrontották. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szerint még az EB elnöke is beismerte a hibát. A magyar baloldal oltásellenes, és nem kell oltás, mindezt a Momentum szóvivője mondta az egyik kereskedelmi tévében - hívta fel a figyelmet az államtitkár. Ha baloldali vezetése lenne az országnak, akkor nem tennének semmit - mondta Menczer.

A magyar kormány ezzel szemben önálló vakcinabeszerzést kezdeményezett. Hangsúlyozta, hogy a magyar orvosoknak és szakembereknek kötelességük dönteni arról, hogy melyik vakcina a jó, és melyik a rossz.

Ezért folytatja oltásellenes kampányát a baloldal

A világ lassan egy éve szemben áll egy láthatatlan ellenséggel - mondta Hollik István napirend előtti felszólalásában. A KDNP képviselője szerint a koronavírus elleni leghatásosabb fegyver az oltóanyag. Magyarország élen jár az átoltottság területén az EU-ban, és ez annak köszönhető, hogy a kormány hamar lépett.

Csak olyan vakcinával oltanak Magyarországon, amit a szakemberek jóváhagytak – tette hozzá. A baloldal arra buzdít, hogy európai engedély nélküli vakcinával ne oltsanak, miközben Merkely Béla is orosz vakcinával oltatta be magát. A baloldal a védekezés lassításával azt akarja elérni, hogy a kormány politikai károkat szenvedjen el - mondta Hollik.

Hollik István: Csak olyan vakcinával oltanak Magyarországon, amit a szakemberek jóváhagytak Forrás: MTI/Kovács Attila

Rétvári Bence azt mondta válaszában, hogy a magyar baloldal az orosz és a kínai vakcina ellen egyetlen érvet hoz fel, mégpedig azt, hogy azok honnan származnak. Az Emmi államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy az unióban közel 500 olyan kínai gyógyszer van, amit engedélyeztek, de a baloldal egyik ellen sem emelte fel a szavát.

Amikor nem támogatják a veszélyhelyzet meghosszabbítását, akkor nem támogatják a hitelmoratóriumot és a bértámogatást – így reagált a Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. Dömötör elmondta, hogy Borsodban 17-ről 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, míg a nettó jövedelem közel megduplázódott, és a bűnözési ráta is jelentősen csökkent.

- tette hozzá. Az államtitkár szólt arról is, hogy nem tud annyi párizsit enni vagy krumplit lóbálni, hogy elfedjék azt, hogy elszegődtek egy baloldali milliárdos szolgálatába.

A baloldalra nem lehet számítani a védekezésben

Nagyon kínos magyarázkodás az ellenzék részéről, hogy ismételten nem támogatják, hogy a kormány gyorsan tudjon lépni a koronavírus-járványban – így reagált Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Harangozó Tamás (MSZP) felszólalására.

Nem támogatják a tízmillió forintos hitelt, a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét, és a 13. havi nyugdíj visszaépítését sem - tette hozzá.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy aki többféle vakcinát szerez, az hamarabb gyűri le a járványt.

Rétvári Bence: A baloldalra nem lehet számítani a védekezésben Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Már érthető, miért hagyta ott Önöket Schiffer András”

A bizalomra épül fel a társadalom, de ezt Önnek nem kell értenie - így reagált Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Csárdi Antal (LMP) felszólalására.

- tette hozzá. Amíg Önök eltűrik Korózs Lajos bizottsági elnökségét, addig semmi alapjuk nincsen arra, hogy Kósa Lajost támadják - hívta fel a figyelmet a politikus. Völner Pál szerint a kormányzatnak semmi köze nincsen ahhoz, hogy a rendőrség éppen milyen eljárásokban nyomoz.

Most az egyetemeket támadja az ellenzék

- mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Mellár Tamás (Párbeszéd) felszólalására. Ön azokat segíti vissza a hatalomba, akik fizetőssé tették a felsőoktatást – tette hozzá.

A modellváltás révén jobb minőségű képzés lesz, és azt a diákok jobban tudják majd használni a munkaerőpiacon - mondta Schanda. Aki a modellváltást támadja, az nem a kormányt támadja, hanem azokat az egyetemeket, akik egyébként is szerették volna a modellváltást - hangsúlyozta az államtitkár.